Getty Images
NIJE SURAĐIVALA SA SUDOM

KONAČAN KRAJ AFERE KAKVA SE NE PAMTI U SVIJETU SPORTA, OLIMPIJKA OSUĐENA NA ČAK OSAM I POL GODINA ZATVORA 'Šokirani smo ovakvom presudom!'

Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2019. 11:20

Nizozemska atletičarka, članica olimpijske štafete, 27-godišnja Madiea Ghafoor je osuđena na osam i pol godina zatvora u Njemačkoj nakon što je u njenom automobilu pronađena droga vrijedna dva milijuna funti.

Ghafoor je u lipnju zaustavljena na graničnom prijelazu u Eltenu i u prtljažniku njenog automobila pronađeno je 50kg ecstasyja, dva kilograma crystal metha i 11,950 eura u gotovini što je policija zaplijenila.

Atletičarka, koja je 2016. godine na OI u Rio de Janieru trčala 4x400m štafetu za Nizozemsku, na sudu je izjavila da se ne osjeća krivom tvrdeći da je mislila kako prevozi dopinški materijal.

Nizozemski atletski savez je reagirajući na ovu vijest objavio kako je šokiran slučajem te je pritom najavio da će provesti istragu o Ghafoorinim tvrdnjama da je prenosila dopinški materijal kako bi utvrdio tko je mogao još biti upleten u takvo što.

"Šokirani smo presudom", navodi se u priopćenju Saveza. "Uz presudu njemačkog suda, Atletski savez osuđuje Ghafoorino djelovanje. Atletski savez osuđuje svaku upotrebu ili trgovanje dopingom ili narkoticima i u potpunosti poštuje nizozemski antidopinški zakon."

Ghafoor je odbila otkriti za koga je prevozila drogu kazavši kako se boji za sigurnost svoje obitelji, prenosi agencija DPA.

Linker
19. travanj 2024 13:08