REUTERS/Phil Noble
UTRKA NA 400 METARA

MAKWALA NAJVEĆA ŽRTVA VIROZE KOJA JE 'POKOSILA' ATLETIČARE U HOTELU TOWER Trebao se boriti za zlato, ali je povučen zbog 'medicinskih razloga'

Piše: HinaObjavljeno: 08. kolovoz 2017. 21:22

Bocvanski sprinter Isaac Makwala (30) najveća je žrtva viroze koja je napala atletičare smještene u hotelu Tower tijekom Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Londonu, on je iz "medicinskih razloga" povučen sa startne liste finalne utrke na 400 metara koja je na programu kasnije u utorak.

Međunarodni atletski savez (IAAF) je tijekom poslijepodneva u utorak objavio kako Makwala neće nastupiti iz "medicinskih razloga na preporuku liječničkog delegata IAAF-a".

Makwala je u London stigao s trećim najboljim rezultatom na 400 metara u svijetu ove godine te je u večerašnjem finalu (22.50 sati) trebao biti najveća prijetnja za zlato svjetskom rekorderu Južnoafrikancu Waydeu van Niekerku.

U ponedjeljak navečer Makwala se nije pojavio niti na startu svoje kvalifikacijske skupine na 200 metara iako je s rezultatom 19.77 ostvario najbolje vrijeme u toj disciplini ove godine.

"Nisam bolestan, samo sam sinoć povraćao, to se događa svakom sportašu. Mogu trčati večeras" govorio je ranije u utorak Makwala.

Zbog toga što je 30-ak atletičara iz Bocvane, Njemačke, Kanade, Irske i Portorika smještenih u hotelu Tower, neki od njih su smješteni u karantenu te su prisiljeni propustiti svoje nastupe. Organizatori su rekli kako se radi o gastroenteritisu, ali laboratorijski nalazi su potvrdili kako su neki oboljeli norovirusa, takozvanog "zimskog virusa koji izaziva povraćanje" koji je vrlo zarazan.

S obzirom na stanje atletičara smještenih u hotelu Tower, njemačka je reprezentacija odlučila za 30 svojih natjecatelja koji su u London stigli tijekom ponedjeljka, a među kojima je olimpijski pobjednik u bacanju koplja Thomas Roehler, pronaći alternativni smještaj.

Iz hotela negiraju bilo kakvu odgovornost za izbijanje bolesti kod sportaša.

Linker
20. travanj 2024 15:50