2018 European Championships - Men's Shot Put Final - Olympic Stadium, Berlin, Germany - August 7, 2018 - Stipe Zunic of Croatia competes. REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

I HRVATSKA IMA SVOJE ADUTE

NAJBOLJI SVJETSKI KUGLAŠI U ZAGREBU, POKRAJ GRADSKIH FONTANA BACAT ĆE SVJETSKI I EUROPSKI PRVACI Hanžekovićev memorijal i ove godine okupio jaka imena

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.08.2018. u 13:10

 • Bacanje kugle već je godinama jedna od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala, a pogled na startnu listu govori da će tako biti i ove godine, objavio je u srijedu organizator.

  Štoviše, skoro da i nema kuglaša koji nešto znači, a da neće nastupiti na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, natjecanju pokraj zagrebačkih gradskih fontana koje je postalo redovito okupljalište najboljih svjetskih bacača kugle.

  U Zagreb, tako, dolaze aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser, svjetski prvak Tom Walsh i novi europski prvak Michal Haratyk. Svakako treba istaknuti da će prvi puta u Zagrebu bacati i dvostruki svjetski prvak David Storl.

  I u takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu te Filipu Mihaljeviću koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

  Rekord mitinga od 2016. godine s dalekih 22.28 metra drži Ryan Crouser.

  Bacanje kugle, privremena startna lista:

  Tom Walsh                                   NZL      

  STIPE ŽUNIĆ                                 HRV     

  Damien Birkinhead                         AUS     

  Mesud Pezer                                  BIH      

  FILIP MIHALJEVIĆ                          HRV     

  Ryan Crouser                                SAD     

  Franck Elemba                               CGO     

  David Storl                                     NJEM     

  Michal Haratyk                                POLJ

   

  Iz drugih medija