Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
ATLETIKA

NAJLJEPŠA NAJAVA ATLETSKOG SPEKTAKLA U ZAGREBU NA KOJI OPET STIŽU SVJETSKE ZVIJEZDE 69. Hanžekovićev memorijal održat će se na novoj atletskoj stazi

Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 15:18

SRC Mladost ugostit će 3. rujna neke od najvećih zvijezda svjetske atletike na IAAF World Challenge Mitingu Zagreb 2019 – 69. Hanžekovićevom memorijalu.

Brojne olimpijske i svjetske prvake Zagreb će konačno ugostiti na novoj atletskoj stazi, budući da su počeli radovi na rekonstrukciji staze na Savi. Posljednji put staza je temeljito obnovljena za potrebe Vojnih igara 1999. godine, a nakon toga je nekoliko puta sanirana i interventnim zahvatima osposobljavana za atletska natjecanja.

Sada će zahvaljujući Gradu Zagrebu staza, skakališta i bacališta na stadionu Mladosti biti temeljito obnovljeni, bit će postavljena kvalitetnija podloga kao i novi tartan.

Hanžekovićevom memorijalu prethodit će, kao i svake godine, 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle, koji će se održati 2. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Linker
25. travanj 2024 03:08