FACEBOOK
VIRTUALNI ULTRAMARATON

NAKON 63 SATA TRČANJA DOBIO ZLATNU ROLU Amerikanac Wardian pobjednik brutalne utrke: 'Bila mi je čast biti dio nečega što nisam mogao ni zamisliti'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. travanj 2020. 10:02

Ni izolacijski način života, ni sve moguće zabrane s kojima je trenutačno suočen gotovo cijeli svijet, nisu spriječile više od 2500 trkača iz 50 država da sudjeluju u izazovu nazvanom "Quarantine Backyard Ultra". Trkači su pozvani da u svakom satu pretrče 6,7 kilometara, bilo u dvorištu, bilo u zatvorenom prostoru na trkačkoj traci, a pobjedu odnosi onaj tko najdulje ostane na nogama, odnosno istrči najviše rundi.


Ovom se prilikom najizdržljivijim pokazao Amerikanac Michael Wardian koji je odradio 63 serije, odnosno u 63 sata istrčao 422 kilometra! Zvuči brutalno, pomalo i nestvarno, ali Wardianu takvi pothvati nisu ništa novo. Riječ je o jednom od najpoznatijih svjetskih ultramaratonaca i ekstremnih sportaša, čovjeku koji iza sebe ima pobjede na brojnim različitim izazovima, uključujući i onu na World Marathon Challengeu, natjecanju u kojem se trči sedam maratona u sedam dana na sedam kontinenata.


Utrka je počela 4. travnja, a u finalu su ostali Wardian, koji je trčao u dvorištu, i Čeh Radek Brunner koji je posljednjih 15 sati trčao na traci. Brunner je u konačnici prvi "bacio ručnik" i čestitao Amerikancu s kojim je bio spojen preko videoveze.


- Radek me gurao iznad svega što smo obojica dosad radili. Bila mi je prava čast i privilegij biti dio nečega što nisam mogao ni zamisliti. Mislim da smo svi uživali u ovom vikendu. Znam da smo u ovom trenutku svi fizički razdvojeni, ali ovo nas je na neki način spojilo kako bismo dijelili ono što volimo - rekao je Wardian.
Duhoviti organizatori pobjedniku su namijenili i specifičan trofej koji simbolizira vrijeme u kojem živimo - zlatnu rolu toaletnog papira.

Linker
19. travanj 2024 17:31