Screenshot: Facebook
ZBOGOM ATLETICI

NEODOLJIVA KRALJICA KOJU NIKADA NEĆE ZABORAVITI 'Najzgodnija žena ikada' i 'neprežaljena ljubav' Usaina Bolta opet je rekla NE

ZBOGOM ATLETICI Jedna od najboljih sedmobojki svih vremena, Britanka Jessica Ennis Hill u 30. godini objavila odlazak mirovinu
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 14. listopad 2016. 14:58

Jedna od najboljih sedmobojki svih vremena, britanska atletičarka Jessica Ennis Hill opet je rekla “ne”.

Olimpijska pobjednica iz Londona i miljenica britanske javnosti povukla se 2014. zbog trudnoće (rodila sina Reggieja), no, nagovorili su je na povratak, pa je samo 13 mjeseci nakon poroda osvojila svjetsko zlato, prošle godine u Pekingu. No, nije bio Peking konačni cilj. Njega je ostavila za Rio. Tu je silno željela osvojiti još jedno olimpijsko zlato i onda se konačno povući. No, tamo se ukazala belgijska klinka Nafissatou Thiam i Jessica je morala prihvatiti “tek” srebro. Ovoj 30-godišnjakinji očito je dosta, zato je jučer na svojem instagram profilu odlučila objaviti mirovinu.

- Sretna sam što sam imala tako sjajnu karijeru u sportu koji volim i ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam morala donijeti. Ali znam da je dobro da se povučen u ovom trenutku. Stalno sam govorila da želim otići iz sporta dok sam na vrhuncu karijere, tako da ni za čim ne žalim u ovo trenutku - objasnila je Jessica.

- Želim se zahvaliti mojoj obitelji i nevjerojatnom timu koji je proveo toliko vremena uz mene i omogućio mi da ostvarim svoje snove. Ogromno hvala i svim onim ljudima koji su pratili moju karijeru tijekom svih ovih godina.

Uvijek s osmijehom

Žena za koju je i najveći Usain Bolt javno isticao da mu je “najzgodnija žena ikada” i “neprežaljena ljubav” koja ga “nikada nije ozbiljno shvaćala”, u četvrtak je primala poruke zahvale za sve što je napravila sa svih strana svijeta.

- Jess je bila jedna od glavni zvijezda britanske, ali i svjetske atletike posljednjih 10 godina. Bio je užitak gledati je. Ona noć, Super subota u Londonu 2012. kada je osvojila zlato nešto je što mnogi, uključujući i mene, nikada neće zaboraviti i bez sumnje će biti trajna uspomena na Jess i njezinu fenomenalno uspješnu karijeru. Žena koja nikada nije maknula osmjeh s lica, koja je uvijek bila toliko ljubazna prema svima, može biti ponosna na sve što je postigla i odlazi u mirovinu kao jedna od najvećih atletskih zvijezda koju je Velika Britanija ikada vidjela - poručio je predsjednik Svjetske atletske federacije i još jedna britanska atletska legenda, Sebastian Coe.

Linker
19. travanj 2024 00:43