PREKRASNA SPORTSKA PRIČA

NEVJERICA Pogledajte reakciju nove hrvatske heroine kad je shvatila kakvu je senzaciju kreirala

Medalja je bila moj san i sada se ostvario. Htjela bih plakati, ali ne mogu. Valjda će suze procuriti kad se čujem sa svojima - pričala je 21-godišnja Sara Kolak. Šokirala je dobar dio kopljaške elite i osvojila europsku broncu s novim hrvatskim rekordom - 63,50 metara.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. srpanj 2016. 14:00

Hrvatska atletika itekako je živa i nije samo Sandra Perković. Kao što ranije nije bila samo Blanka Vlašić. Kolak je iza sebe ostavila aktualnu svjetsku prvakinju Katharinu Molitor (četvrta sa 63,20) te svjetsku rekorderku i aktualno dvostruku olimpijsku pobjednicu Barboru Špotákovu (peta sa 62,66).

Dalje su bacile samo, također iznenađenje, Bjeloruskinja Tatsiana Haladovič (66,34), a u posljednjoj seriji česta medaljašica Njemica Linda Stahl (65,25) spustila Kolak sa srebrnog na brončano postolje.

Nakon Stahl na zaletište, po posljednji hitac, išle su Molitor pa Špotáková.

- Pet najgorih minuta. Svjetska prvakinja pa rekorderka...

Nisu uspjele, hrvatska rekorderka imala je bolji hitac.

- Iskoristila sam dosta jak vjetar u toj trećoj seriji. Uoči hica sam si rekla da uživam, sve sam uložila u njega. Sad samo želim saznati kakav je osjećaj imati medalju oko vrata.

Simpatična atletičarka iz Ludbrega posljednje dvije godine trenira u Celju kod Andreja Hajnšeka.

- Nazvao me prije mjesec dana i rekao da ću biti ‘kinder surprise’. Što god kaže, to se i ostvari. I onda sam stalno razmišljala pa neće, valjda, i u ovome biti u pravu. Daj Bože da je...

I bio je. Sara Kolak ima broncu.

Linker
19. travanj 2024 14:02