Athletics - World Athletics Championships - Men's 400 Metres Semi-Final - London Stadium, London, Britain Äi August 6, 2017. Isaac Makwala of Botswana reacts after winning the semi-final heat. REUTERS/Phil Noble
Phil Noble / REUTERS

TRBUHOM ZA KRUHOM

NOVI ŠOKOVI ZA NAJVEĆEG TRAGIČARA SP-A U LONDONU Zbog 'trčakalice' mu zabranili nastup u finalu na 400, a za polufinale na 200m mora trčati - sam!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 09.08.2017. u 19:02

 • Bocvanski sprinter Isaac Makwala (30), kojemu zbog bolesti nije bilo dopušteno trčati u kvalifikacijama na 200 metara u ponedjeljak te u finalu na 400 metara, imat će u srijedu priliku nastupiti u polufinalu utrke na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF).

  Makwala je tvrdio kako je spreman nastupiti i u ponedjeljak i u utorak, ali iz IAAF-a su mu rekli kako je njegovo zdravstveno stanje takvo da bi mogao zaraziti druge natjecatelje i kako zahtjeva karantenu.

  "Kako je Makwalin period obavezne karantene istekao danas u 14 sati te je potom obavio liječnički pregled kojim je utvrđeno da je zdrav, proglasili smo ga spremnim za natjecanje. Kako nije nastupio u kvalifikacijama, Makwala će morati sam odraditi utrku na 200 metara ranije tijekom večeri i ukoliko ostvari vrijeme bolje od 20.53 sekunde bit će mu dopušten nastup u polufinalu", objavio je IAAF.

   

  Iz IAAF-a su dodali kako niti jedan od 24 trkača koji su kroz kvalifikacije stekli pravo nastupa u polufinalu neće biti izbačen nauštrb bocvanskog predstavnika.  

  Makwala je u London stigao s najboljim rezultatom na 200 metara u svijetu ove godine od 19.77 sekundi.