CROPIX
ATLETIKA

SANDRA OSVAJA TROFEJE, 'MELJE' KONKURENCIJU, ALI ZA IAAF NIJE MEĐU PET NAJBOLJIH Pogledajte koja će se imena boriti za prestižne godišnje nagrade

Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2018. 17:59

Poznata su imena pet finalistica i finalista za godišnje nagrade, a među njima se nije našla najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, iako je ove godine po peti put zaredom postala europskom prvakinjom te još jednom dominirala Dijamantnom ligom, iako je izgubila naslov pobjednice na finalnom natjecanju.

Glasovima Odbora IAAF-a, predstavnika medija i ljudi povezanih s krovnom atletskom organizacijom te atletskih zaljubljenika odlučeno je da su mjesto među pet finalistica zaslužile britanska sprinterica Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 100, 200 i 4 x 100 m, Kenijka Betarice Chepkoech, svjetska rekorderka na 3000 m sa zaprekama, kolumbijska troskokašica Caterine Ibarguen, bahamska sprinterica Shaunae Miller-Uibo i belgijska sedmobojka Nafissatou Thiam.

Petorica atletičara koji su prikupili najviše glasova od desetorice nominiranih su američki sprinter Christian Coleman, svjetski dvoranski prvak i rekorder na 60 m te pobjednik Dijamantne lige na 100 m, švedski skakač motkom Armand Duplantis, europski seniorski prvak i svjetski prvak u kategoriji do 20 godina, kenijski maratonac Eliud Kipchoge, vlasnik najboljeg rezultata u maratonu svih vremena, Francuz Kevin Mayer, svjetski rekorder u desetoboju te svjetski dvoranski prvak u sedmoboju, i Katarac Abderrahman Samba, nepobjedivi trkač na 400 m s preponama.

Dobitnici nagrada za najbolju atletičarku i najboljeg atletičara u 2018. godini bit će obznanjeni na gala večeri koja će biti priređena 4. prosinca u Monte Carlu.

Linker
20. travanj 2024 13:07