Modric, Mamic, Perkovic
 Getty Images, Hanza Media, sn ilustracija
DODJELA NAGRADA NA SIMPOSARU

SANDRA PERKOVIĆ NAJBOLJA SPORTAŠICA U REGIJI, LUKA MODRIĆ NAJBOLJI NOGOMETAŠ Evo koju je nagradu u Sarajevu dobio i Zdravko Mamić

Piše: Mario ZorkoObjavljeno: 28. listopad 2017. 22:50

Kraljica diska Sandra Perković dobila je još jedno veliko priznanje za svoje titule i rekorde. Na velikoj regionalnoj sportskoj konferenciji Simposar 2017. u Sarajevu u izboru sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije jednoglasno je proglašena najboljim sportašem/sportašicom regije. Nije to jedino priznanje koje su dobili hrvatski sportaši i sportski djelatnici.

Na Simposaru, koji organizira najugledniji sportski komentator i novinar u BiH Sabahudin Topalbečirević, proglašen je i najbolji nogometaš u regiji, a kao i u izboru Sandre Perković, dvojbi nije bilo: to je kapetan hrvatske reprezentacije i dirigent Reala Luka Modrić.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Izbornik svjetskih vaterpolskih prvaka Ivica Tucak primio je priznanje za fair-play u sportskom rivalstvu i poštivanje suparnika, potvrđeno u sportskom pozdravu s izbornikom Srbije Dejanom Savićem. Priznanje je dobio i Zdravko Mamić za najuspješnijeg regionalnog sportskog menadžera, a novinarski bard Zdravko Reić, komentator Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista, dobio je nagradu za životno djelo.

Sa Simposara je u Hrvatsku otišla i nagrada za najperspektivnijeg sportaša Bosne i Hercegovine kojim je proglašen košarkaš Cedevite Dženan Musa, dok je na velikoj svečanosti u Sarajevu nagradu za najboljeg sportaša BiH preuzeo tenisač Damir Džumhur, koji je na putu da uđe u svjetskih top deset. Prigodno su nagrađeni i nogometaši iz šampionske generacije NK Sarajeva koji su prije točno 50 godina, 1967, osvojili titulu prvaka Jugoslavije. (mz)

Linker
18. travanj 2024 07:17