Athletics - World Athletics Championships - Doha 2019 - Women's Discuss Throw Final - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - October 4, 2019 Croatia's Sandra Perkovic poses with flag as she celebrates winning bronze REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Sandra Perković

SLUŽBENA POTVRDA

SANDRA PERKOVIĆ OSTAJE BEZ DIJAMANTNE LIGE Potvrđene su glasine, evo koje sve discipline ispadaju iz elitnog natjecanja

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 07.11.2019. u 14:52

 • Međunarodna atletska federacija (IAAF) odredila je discipline koje će dogodine biti uključene u novi format Dijamantne lige, a među njima nema bacanja diska, što znači da Sandru Perković ubuduće nećemo gledati u najelitnijoj seriji mitinga.

  Dalo se to naslutiti posljednjih mjeseci, naveliko se o tome nagađalo i tijekom nedavnog Svjetskog prvenstva u Dohi, a sada je stigla i službena potvrda.

  Osim bacanja diska (u muškoj i ženskoj konkurenciji), iz programa su ispali i troskok, te utrke na 200 m i 3000 m zapreke. U IAAF-u ističu kako su takvu odluku donijeli na temelju anketa među navijačima, osim kad je u pitanju utrka na 200 m koju su izbacili jer smatraju da je ne bi imali smisla održavati uz popularniju “stotku”.

  Jedan će dijamantni miting dogodine ipak organizirati i žensko bacanje diska, ali ni te ni ostalih izbačenih disciplina neće biti u finalu u Zürichu.

  Za utjehu, svoje će mjesto pronaći u sklopu Continental Toura, nove serije mitinga koja će biti rang ispod Dijamantne lige. Na kraju sljedeće sezone sve će se discipline ponovno naći pod povećalom kako bi se donijela odluka o programu za 2021. godinu.

  Iz drugih medija