BOLJE NE MOŽE

SANDRA PERKOVIĆ 'RASTURILA' NAKON NEVIĐENOG CIRKUSA Ni svjetski rekord joj ne bi bio dovoljan za pobjedu, a evo kako ona odgovara na komična pravila!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 09.09.2018. u 11:50

 • Aktualna olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja Sandra Perković ostvarila je najbolji rezultat u bacanju diska prvog dana Kupa kontinenata u Ostravi, ali je zbog nelogičnih pravila Međunarodne atletske federacije (IAAF) osvojila drugo mjesto premda je Kubanka Yaime Perez bacila disk tri metra slabije.

  Perković je bacila disk 68.44 metara osvojivši sedam bodova za Europu, dok je Kubanka Perez s rezultatom 65.30 metara za Ameriku osvojila maksimalnih osam bodova. Treća je bila Kineskinja Yang Chen s rezultatom 63.34 m.

  Čelni ljudi IAAF-a su za Kup kontinenata smislili niz komičnih pravila pa se dogodilo da Perković ima najbolji rezultat, ali na koncu osvoji drugo mjesto.

  Jedno od pravila je da u svim bacačkim disciplinama atletičari u prve tri serije moraju biti bolji od svog ekipnog kolege da bi prošli dalje. Sandra je dakle, u prva tri pokušaja morala biti bolja od Njemice Nadine Muller i u tome je uspjela izborivši četvrtu seriju s još tri suparnice iz ostalih reprezentacija.

  Perković je već u prvom pokušaju bacila disk 68.44 dok je u Muller u prva tri pokušaja najdalje bacila 58.32 m.

  Četvrtu seriju su izborile Perković, Perez, Chen, te Nigerijka Chioma Onyekwere. Nakon četvrte serije dvije najslabije su otpale, to su bile Chen i Onyekwere, dok su posljednju, petu seriju izborile hrvatska i kubanska atletičarka.

   

  U završnoj seriji se moglo dogoditi da ona koja ima prvi hitac pogodi u mrežu, a da druga baci samo jedan metar i osvoji ukupno pobjedu. Nešto slično se i dogodilo. Perković je u petom pokušaju načinila prestup, dok je Perez bacila disk 65.30 metara izborivši pobjedu.

  Sandra je nakon svega tog cirkusa u svome stilu poručila:

  "Bolji kraj sezone nisam mogla očekivati. Prema pravilima, nisam pobijedila , ali to me ne opterećuje jer znam da sam najbolja, to sam opet pokazala.  Sada me čeka dugi, dugi odmor, pa pripreme za sljedeću godinu", rekla je Sandra, a na Facebooku je objavila i dva posta koja dovoljno govore o tome što misli o pravilima.

   

  "Nikad nisam igrala po pravilima pa zašto bi Kontinentalni kup bio iznimka?", poručila je hrvatska heroina i dodala nekoliko upečatljivih stihova (All i do is win, win win...).

  Iz drugih medija