IAAF Athletics Diamond League meeting - Javelin Throw Women - Stade Olympique de la Pontaise, Lausanne, Switzerland, July 6, 2017 - Sara Kolak of Croatia competes. REUTERS/Denis Balibouse
Denis Balibouse / REUTERS

ISPUNILA OČEKIVANJE

SARA KOLAK U FINALU EP-A DO 23 GODINE Normu prebacila u drugom pokušaju, Marković i Borović nisu uspjeli

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 15.07.2017. u 23:06

 • Troje hrvatskih predstavnika nastupilo je u subotu na Europskom atletskom prvenstvu do 23 godine u poljskom Bydgoszczu, i to u kvalifikacijama, a prema očekivanjima olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak izborila je finale sa hicem od 61,93 metra.

   Kvalifikacijska norma je bila 53,50 metara, a Sara Kolak ju je prebacila u drugom pokušaju (61,93m). U prvom pokušaju je namjerno prestupila jer nije bila zadovoljna svojim hicem. Finale je u nedjelju poslijepodne.

   U kvalifikacijama muškog diska Martin Marković je osvojio 15. mjesto. Imao je jedan ispravan hitac, u 2. seriji, kada bacio 53,91 metara, a za plasman u finale nedostajalo mu je 59 centimetara.

   Paola Borović je u kvalifikacijama skoka u dalj osvojila 19. mjesto sa samo jednim ispravnim skokom 6,14 metara, i to u posljednjoj, trećoj seriji, a za finale je trebalo skočiti deset centimetara više.