Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
ZA 36 CENTIMETARA

SRUŠEN JE HRVATSKI REKORD I TO NA ISTOJ LOKACIJI KAO I PRIJE DVIJE GODINE Mihaljević u velikom stilu zakoračio u novu sezonu

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 25. svibanj 2019. 22:35

U velikom je stilu u novu sezonu zakoračio Filip Mihaljević. Pobijedio je na atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici, bacivši kuglu fantastičnih 21,84 metra, čime je za 36 centimetara popravio hrvatski rekord koji je dosad držao Stipe Žunić.

Zanimljivo, i Stipe je svoj rekord bacio na istom mitingu prije dvije godine, a sad je bio među prvim čestitarima novom rekorderu. U kakvoj je Filip formi govori i podatak da je još dva puta bacio dalje od dosadašnjeg nacionalnog rekorda - u petoj seriji 21,57, a u posljednjoj 21,77.

Otprije nekoliko mjeseci 24-godišnji Livnjak je dio ekipe Sandre Perković, i njega trenira Edis Elkasević, a učinak zajedničkog rada je vrlo brzo došao do izražaja.

Dakako, ovim je rezultatom Filip ispunio i normu za Svjetsko prvenstvo, postao je šesti hrvatski putnik na svjetsku smotru koja će se krajem rujna i početkom listopada održati u Dohi. Uz to, s ovih je 21,84 Mihaljević trenutno na trećem mjestu svjetske i prvom mjestu europske ljestvice.

View this post on Instagram

2⃣1⃣.84⃣m

A post shared by Filip Mihaljevic (@filipmihaljevic94) on

Linker
19. travanj 2024 04:53