Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

DOPING

SUSPENDIRANA SLOVENSKA REKORDERKA U BACANJU KOPLJA MATINA RATEJ 'Šokirala me ova vijest! O svemu imam opsežnu zdravstvenu dokumentaciju i dokaze'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 10.03.2020. u 11:41

 • Slovenska rekorderka u bacanju koplja Martina Ratej (38) privremeno je suspendirana zbog sumnje u korištenje dopinga, objavili su Slovenski atletski savez (AZS) i Slovenski olimpijski odbor (OKS).

  Iz OKS-a su objavili kako je bivša trening partnerica hrvatske rekorderke i aktualne olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Sare Kolak bila pozitivna na zabranjeni metabolit klostebol, a kako je to ustanovljeno ponovnom analizom uzoraka uzetih tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine na kojima je Ratej zauzela sedmo mjesto.

  Ratej je zanijekala uzimanje zabranjenih sredstava, a pozitivan nalaz je objasnila mogućim uzimanjem lijekova nakon operacije kojoj se podvrgnula.

  "Šokirala me ova vijest, ali zabranjena sredstva nisam koristila. U tom sam razdoblju imala operaciju i stoga smatram kako je vrlo moguće da je zabranjeno sredstvo u moj organizam ušlo na taj način. O svemu imam opsežnu zdravstvenu dokumentaciju i dokaze", izjavila je Ratej za slovensku tiskovnu agenciju (STA).

  Ratej i Kolak su zajedno trenirale dok im je trener bio Andrej Hajnšek.

  Iz drugih medija