CROPIX
DOBRA NAJAVA

SVJETSKO PRVENSTVO Hrvatska atletska reprezentacija osoba s invaliditetom doputovala u London: 'Imamo tri favorita za medalje'

Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2017. 13:59

Hrvatska atletska reprezentacija doputovala je u četvrtak u London u kojem će se od 14. do 23. srpnja na Olimpijskom stadionu održati 8. IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom.

U konkurenciji više od 1,300 sportaša iz 92 zemlje svijeta nastupit će i 11 hrvatskih atletičara i dvije atletičarke, a očekuje se da će se Mikela Ristoski, Zoran Talić i Velimir Šandor boriti za pozicije na pobjedničkim postoljima.

Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Damjan Sedić, kojemu je ovogodišnje prvenstvo debi, izjavio je da od naših atletičara i atletičarki očekuje rezultate na nivou njihovih najboljih rezultata u ovoj sezoni uz maksimalan angažman i borbenost.

"Mi imamo svoje favorite za odličja koji su nas malo i naviknuli da se ne vraćaju s velikih natjecanja bez medalja. To su Mikela Ristoski, Zoran Talić i Velimir Šandor. Vrlo visoko na godišnjoj listi rezultata stoje Ivan Katanušić, Matija Sloup i Miroslav Petković, koji sigurno imaju kvalitetu za više od samog sudjelovanja na SP. Svi ostali naši reprezentativci, Marija Vidaček, Mladen Tomić, Josip Slivar, Albin Vidović, Marijan Presečan, Deni Černi i Miljenko Vučić, ostvarili su kvalitetan rezultat kako bi se kvalificirali za ovo prvenstvo i siguran sam kako će pokušati ostvariti svoje najbolje rezultate", rekao je Sedić.

Ovogodišnje prvenstvo održat će se na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Parku na kojem su se održale atletske priredbe tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2012. godine, a London će biti prvi grad u povijesti koji je domaćin svjetskih atletskih prvenstava za sportaše s invaliditetom i bez invaliditeta, jer će se od 4. do 13. kolovoza na istim borilištima održati i Svjetsko atletsko prvenstvo.

Posljednje IPC Svjetsko atletsko prvenstvo održano je u listopadu 2015. u katarskoj Dohi, gdje je nastupilo 1282 atletičarki i atletičara iz 97 zemalja. Hrvatske boje branilo je 12 atletičara i dvije atletičarke, koji su osvojili dva zlata, dva srebra i jednu broncu te postavili dva svjetska rekorda. Šezdeset šest država osvojilo je najmanje jednu medalju, a Kina je bila najuspješnija s osvojenih 85 medalja.

Linker
16. travanj 2024 17:54