Screenshot: YouTube

VIDEO: DJEDICA SRUŠIO SVJETSKI REKORD, ZADIVIO SVIJET, A ONDA JE OTKRIVENA VELIKA PRIJEVARA Pogledajte što je radio dok je 'rušio rekord'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 04. srpanj 2019. 13:30

Doktor Frank Meza iz Los Angelesa diskvalificiran je u ponedjeljak s maratona u rodnom gradu koji je trčao u ožujku. On je ciljnu ravninu prošao za dva sata, 53 minute i 10 sekundi, što je apsolutni svjetski rekord u konkurenciji maratonaca od 70 godina, koliko je djedici iz Los Angelesa.

Njega je razotkrio internetski portal MarathonInvestigation.com koji se bavi slučajevima poput Mezova. Odmah je postalo čudno kako je 70-godišnjak uspio otrčati maraton čak 77 minuta brže od rekorda koji u njegovoj konkurenciji drži izvjesni Dan Adams.

Nakon što je internetski portal počeo izvještavati o slučaju, njega je počeo istraživati maraton Los Angelesa, koji je nakon pregleda sigurnosnih kamera utvrdio da je Meza kratio stazu.

- Nisam kratio stazu. Otišao sam pronaći WC - pravdao se Meza.

Nakon što je njegova priča postala viralna, počeli su se javljati i drugi organizatori tvrdeći da ih je Meza prevario, a zasad se broj prijevara, brojeći posljednju u Los Angelesu, popeo do tri.

Screenshot

Linker
27. travanj 2024 05:18