Scresnshot

'OVO SE DOGAĐA U 2018. GODINI?'

VIDEO: JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA SVJETSKE ATLETIKE OBJAVILA SNIMKU SKANDALA 'Ovaj me lik dira poput luđaka, to je čisto maltretiranje'

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 11.03.2018. u 14:10

 • INCIDENT U MÜNCHENU Mo Farah optužio njemačku policiju za zlostavljanje i rasizam

  Jedan od najboljih svjetskih atletičara, Britanac Mo Farah, izazvao je ovaj tjedan buru optuživši njemačke policajce za zlostavljanje na rasnoj osnovi. Incident se dogodio u Zračnoj luci u Münchenu, a priče dviju strana značajno se razlikuju. Farah je objavio i video na Instagramu na kojem se vidi kako ga jedan policajac gurka prema izlazu.

  - Ovaj me lik dira poput luđaka. Čisto maltretiranje. Ne trebate me gurati, idem prema vratima. Ne smijete me dirati - govori Farah na snimci, a policajac mu odgovara:

  - Smijem vas dirati, idite prema izlazu.

   

  Nešto je kasnije Farah isti video objavio i na Twitteru, uz poruku:

  “Tužan sam što se i danas događa maltretiranje na rasnoj osnovi. U 2018. godini.”

  Iako na snimci nema ni najmanjeg dokaza rasizma, Farah je ostao pri svojim optužbama. a oglasio se i njegov glasnogovornik:

  Cijela je priča poprimila takve razmjere da se službeno morala oglasiti bavarska policija, kao i Zračna luka u Münchenu.

  “Odlučno odbacujemo optužbe za rasizam. Sir Mo Farah najprije je izrazio neslaganje s rutinskom sigurnosnom provjerom putnika, a nakon toga je prekršio sigurnosne propise i ignorirao policijsku naredbu”, objavila je policija na Twitteru.

   V. Božičević

  Iz drugih medija