Scresnshot
'OVO SE DOGAĐA U 2018. GODINI?'

VIDEO: JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA SVJETSKE ATLETIKE OBJAVILA SNIMKU SKANDALA 'Ovaj me lik dira poput luđaka, to je čisto maltretiranje'

INCIDENT U MÜNCHENU Mo Farah optužio njemačku policiju za zlostavljanje i rasizam
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. ožujak 2018. 15:10

Jedan od najboljih svjetskih atletičara, Britanac Mo Farah, izazvao je ovaj tjedan buru optuživši njemačke policajce za zlostavljanje na rasnoj osnovi. Incident se dogodio u Zračnoj luci u Münchenu, a priče dviju strana značajno se razlikuju. Farah je objavio i video na Instagramu na kojem se vidi kako ga jedan policajac gurka prema izlazu.

- Ovaj me lik dira poput luđaka. Čisto maltretiranje. Ne trebate me gurati, idem prema vratima. Ne smijete me dirati - govori Farah na snimci, a policajac mu odgovara:

- Smijem vas dirati, idite prema izlazu.

Nešto je kasnije Farah isti video objavio i na Twitteru, uz poruku:

“Tužan sam što se i danas događa maltretiranje na rasnoj osnovi. U 2018. godini.”

Iako na snimci nema ni najmanjeg dokaza rasizma, Farah je ostao pri svojim optužbama. a oglasio se i njegov glasnogovornik:

Cijela je priča poprimila takve razmjere da se službeno morala oglasiti bavarska policija, kao i Zračna luka u Münchenu.

“Odlučno odbacujemo optužbe za rasizam. Sir Mo Farah najprije je izrazio neslaganje s rutinskom sigurnosnom provjerom putnika, a nakon toga je prekršio sigurnosne propise i ignorirao policijsku naredbu”, objavila je policija na Twitteru.

V. Božičević

Linker
20. travanj 2024 16:04