CROPIX
LIJEP I SUNČAN DAN

VIDEO/FOTO: PREKRASNE SCENE SA ULICA SPLITA 2500 trkača sudjeluje na splitskom polumaratonu! Trčali i Borut Pahor, gradonačelnik Opara...

Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2019. 12:15

Slovenski predsjednik Borut Pahor i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zajedno sa još 2500 trkača iz cijelog svijeta trče na Splitskom polumaratonu.

Pahor je odlučio trčati dionicu od 21,1 kilometar, a Krstulović Opara je nastupio u utrci na pet kilometara ("Trofej Slobodne Dalmacije") koja se održava u sklopu polumaratona. Utrka je započela na Rivi točno u 9 sati, a znak za početak one duže dionice od 21,1 kilometar označio je gradonačelnik Krstulović Opara. Među trkačima je i međimurski župan Matija Posavec.

Vremenski uvjeti u Splitu i danas su teški, puše jaka bura, no to ove godine nije omelo slovenskog predsjednika Boruta Pahora da sudjeluje u utrci jer, kako je rekao, navikao je na buru s obzirom da je blizu mora iako, dodaje, ova je bura malo jača. Slovenski predsjednik je rekao da bi želio istrčati polumaraton ispod dva sata.

"Bitno mi je da sam došao u Split na polumaraton, jer to mi puno znači. Prošle sam godine htio doći, ali nisam bio u najboljoj kondiciji, a i u Splitu je u to vrijeme bio snijeg. Što bi Slovenac došao u Split na snijeg? Danas je sjajno", poručio je slovenski predsjednik prije starta.

Iako, kako je sam priznao, nije u najboljoj kondiciji, gradonačelnik Krstulović Opara sudjeluje u utrci jer ima dobru volju i snagu, veliko zadovoljstvo i entuzijazam koji će mu pomoći da istrči. Za utrku se nije pripremao jer nije imao kada, no ostale su naslage sportskog i kondicijskog duha i vjeruje da će bez problema istrčati pet kilometara s obzirom da mu je zadatak doći do cilja i pobijediti samog sebe.

"Odličan je pogled na utrku, jer nikada više nije bilo nasmijanih ljudi spremnih na lijepu utrku. Baš je veliko zadovoljstvo. Osjeća se pozitivna energija. Vjerujem da je ovo najbolja uvertira za maraton koji počinje od sljedeće godine. Ovo je, osim sportskog događaja, sjajan turistički proizvod. Siguran sam da se Split sve bolje i bolje pozicionira na pozornici maratona, polumaratona i gradskih utrka, jer to i zaslužuje", kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Organizatori su rekli da 2500 natjecatelja dolazi iz čak 40 zemalja svijeta, a najavili su kako će se sljedeće godine održati pravi maraton s dionicom od 42.195 metara.

U sklopu Splitskog polumaratona u Sportskom centru Gripama otvoren je i prvi sajam sporta, rekreacije i fitnesa START 2019.

Linker
19. travanj 2024 15:36