CROPIX
GRUPA GODINE

ZAPREŠIĆ BOYS NA KROSU SPORTSKIH NOVOSTI 'Odmah smo kliknuli sa Sportskima, mi smo u bendu očevi i drago nam je što postoje ovakve...'

Nakon nastupa u Mostaru na promociji knjige Zlatka Daalića srce nam je bilo puno i već smo na povratku komentirali da se jedva čekamo  ponovno vratiti, jer su nas grad i ljudi oduševili
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 10. travanj 2019. 21:19

Zaprešić Boysi su navijački bend, naravno iz Zaprešića, koji od 2005. godine, otkako je osnovan, izbacuje navijačke pjesme koje su Hrvati prihvatili i koje su postale sastavni dio svih sportskih priredbi, a napose slavlja nakon pobjeda. Krenulo je 2006. s pjesmom “Srce vatreno”, a posljednja takva “uspješnica”, “Igraj moja Hrvatska”, odlično je “legla” na srebro Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Popularnost im je odavno prešla lokalne i državne okvire, lani su odradili i australsku turneju, a na jesen se spremaju u Kanadu. U svrhu priprema za turneju poslužit će im i subotnji nastup na Bundeku, na tradicionalnom 36. Krosu Sportskih novosti za osnovne i srednje škole te fakultete.

Plodna suradnja sa SN

Kako je zapravo došlo do suradnje sa Sportskim novostima pitamo autora svih tekstova Marka Novosela, koji je preuzeo ulogu glasnogovornika banda?

- Imali smo mi i prije dosta nastupa vezanih uz dječja događanja, možda ne tako sportskih kao sada na Bundeku, ali, recimo, nastupali smo na velikom dječjem fašniku u Sesvetama. A sama suradnja počinje od svečanosti dodjele nagrada sportaša Hrvatske na HRT-u, u organizaciji Sportskih novosti, na kojoj smo u prosincu nastupali i ‘kliknuli’.

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Nedavno ste, također u organizaciji SN-a, sudjelovali i na prezentaciji knjige nogometnog izbornika Zlatka Dalića “Rusija naših snova” u Mostaru.

Prošli nogometnu školu

- Tako je, i od tamo smo se vratili prepuni dojmova, stvarno smo bili oduševljeni. I to svime, gradom, ljudima, prijemom, sve je bilo na vrhunskom nivou. Srce nam je bilo puno i baš smo u kombiju na povratku komentirali da se jedva čekamo ponovno vratiti.

S Dalićem vam se već neko vrijeme često križaju putoovi.

- Da, rekao nam je: “Dečki, vi me stalno pratite, kud ja, tud i vi.” Dalić je iznimno simpatičan i drag čovjek i jako nam je drago što se vežemo trenutno uz njega. Poklopilo se doista pet-šest nastupa na kojima smo bili zajedno.

SN

Ima li među vama u bendu dobrih nogometaša?

- Mi smo već gospoda u godinama, ali mogu se pohvaliti da smo brat Ivan i ja prošli omladinsku školu današnjeg Intera iz Zaprešića i da nismo nogometni “tutleki”. Ja sam još neko vrijeme igrao za veterane, a danas se to sve nekako svodi na povremene haklove kad stignemo. Nemamo baš ni vremena, a i volja je malo okopnjela.

A da su se karte prije malo drugačije posložile...

- A ne, to nema veze, tako dobri nikada nismo bili. S Dalićem se možemo družiti samo kao i do sada, eventualno kasnije otići na pivo.

Subotnji prijepodnevni nastup na Bundeku, na tradicionalnom Krosu SN-a, za zaprešićke dečke nije, kao za mnoge estradne zvijezde, “u cik zore, prije svitanja”.

- Ma ne, nastupali smo mi u raznim vremenima, nemamo problema s ranim ustajanjem.

Djeci treba sport

Je li netko od vas iz benda nekada trčao na našem krosu za školu?

- Ne, nitko iz benda, ali odavno znam za njega i da ima dugu povijest.

Koje je vaše mišljenje o takvim manifestacijama? Uostalom, vi u bendu ste očevi, imate djecu, što vi kažete na takve masovne sportske manifestacije?

- Super mi je to, definitivno, treba klince zainteresirati za sport i odvući ih od pretjeranog gledanja TV-a, igranja igrica na kompu, telefoniranja, pisanja poruka, svega... Jako pozitivno gledamo na to. Uostalom, kao što ste i rekli, očevi smo, imamo klince različite dobi. Najmlađoj su curici tri godine, pa imamo klince od 10, 12 godina, moj najstariji, recimo, ima 17... Znam o čemu pričam. Srećom, moj sin se bavi kick boxingom i znam da su često djeca koja se bave sportom u manjini, čak su stigmatizirana. Zato su ovakve akcije za svaku pohvalu. Uvijek smo ih podržavali i podržavat ćemo ih i dalje.

36. KROS SPORTSKIH NOVOSTI (13. travnja 2019.)

ORGANIZATORI

Sportske novosti

Hrvatski atletski savez

--------------------------------------------------------

PROPOZICIJE

> Pravo nastupa imaju svi redoviti učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske po prijavi ovlaštene osobe škole ili atletskog kluba

> Nastupa do 10 trkača/ica po kategoriji, a za ekipni poredak boduju se tri najbolja rezultata učenika/ca pojedine škole

> Mlađi od 18 godina moraju imati pisanu suglasnost roditelja za objavu njihovih fotografija te imena i prezimena

> Škole jamče za zdravlje natjecatelja kojeg prijavljuju, kao i za to da pohađa navedeni razred, a nastup je na vlastitu odgovornost

> Ako pojedinac skrati zadanu duljinu staze, bit će diskvalificirana njegova/njezina kompletna ekipa

--------------------------------------------------------

PRIJAVE

> Rok za prijave je 10. travnja 2019. do ponoći

> Prijave slati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. isključivo u EXCEL obrascu (Prijave), koji se može preuzeti sa službene internet-stranice Hrvatskog atletskog saveza www.has.hr

> Prijave poslane na drugi način i u drukčijem formatu neće biti prihvaćene

> Studenti za prijave trebaju kontaktirati Zagrebački sveučilišni športski savez

--------------------------------------------------------

NAGRADE

> Pokali za plasman od 1. do 3. mjesta sveukupno SŠ, u konkurenciji učenika i učenica te sveukupno OŠ

> Medalje za plasman od 1. do 6. mjesta u svim kategorijama OŠ i od 1. do 3. mjesta u ostalima

--------------------------------------------------------

SERVISNE INFORMACIJE

> Predlažemo dolazak najmanje dva sata prije nastupa radi podizanja startnih listića

> Troškove puta na natjecanje snose škole

> Organizator osigurava nazočnost dežurnog liječnika

> Organizator osigurava okrepu i majice po završetku utrke

> Za zabavu će biti zaduženi Zaprešić Boysi

--------------------------------------------------------

KONTAKT

Hrvatski atletski savez

Trg kralja Petra Svačića 17

Zagreb

Tel. 01/46-10-1117 i 01/46-13-499

--------------------------------------------------------

POKROVITELJI

Ministarstvo znanosti i

obrazovanja

Središnji državni ured za šport

Hrvatski olimpijski odbor

Grad Zagreb

Gradski ured za sport i mlade

Ustanova za upravljanje sportski objektima

Datum održavanja:

13. travnja 2019.

Mjesto održavanja:

Bundek, Zagreb

Linker
25. travanj 2024 00:52