Getty Images
NOVI 'KORAK UNAZAD'

FORMULU 1 POTRESA SEKSISTIČKI SKANDAL 'Ne slažemo se s njezinim stajalištima, možemo se natjecati s muškarcima i ne želimo žensko natjecanje!'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 18. prosinac 2017. 14:35

Najbolje vozačice u automoto sportu vrlo su loše primile vijest da je Carmen Jorden imenovana u FIA žensku automoto komisiju. Taj su potez jednoglasno okarakterizirale kao “korakom nazad” zbog izjava Carmen Jorden da bi žene trebale imati posebno natjecanje poput Formule 1, jer po njenom mišljenju nisu sposobne biti ravnopravne s muškarcima.

Imenovanje Jorden, koja se tijekom tri sezone u GP3 seriji ni jednom nije uspjela plasirati među 20 najboljih, dolazi baš nakon najava jedna londonske kompanije koja želi pokrenuti žensko automoto prvenstvo 2019. godine sa šest utrka.

- Ne slažemo se s njezinim stajalištima, možemo se natjecati s muškarcima i ne želimo žensko natjecanje. Potrebna je samo jača promocija natjecateljica. Ovo imenovanje samo će ujediniti vozačice i inženjerke - izjavila je Tatiana Calderon, koja je već bila na pobjedničkom postolju u utrkama GP3 serije.

Usput, FIA već neko vrijeme pokušava maknuti hostese sa starta automobilističkih utrka da bi pokazala da nije seksistički nastrojena pa joj ova situacija sigurno ne ide u prilog.

Linker
02. svibanj 2024 00:07