Clive Mason /Allsport /Getty Images
FORMULA 1

GIGANT FORMULE 1 NAJAVIO NOVI ISKORAK I 'NEŠTO VELIKO' U NOVOJ SEZONI Ferrari predstavlja novi bolid

Piše: HinaObjavljeno: 25. prosinac 2017. 22:39

Nakon što su koncem ove sezone zaprijetili da će napustiti formulu 1, čelnici talijanske momčadi Ferrari objavili su datum kada će predstaviti novi bolid za iduću sezonu.

Bit će to 22. veljače, što je četiri dana prije predsezonskih testiranja koja započinju u Barceloni.

"Prošla sezona je u odnosu na onu iz 2016. bila veliki korak naprijed. Vjerujem u našu ekipu, u naše vozače i siguran sam kako možemo načinit nešto veliko. Imamo znanje, imamo iskustvo i siguran sam kako ćemo biti konkurentni," kazao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne.

Prvi čovjek momčadi sa znakom propetog konjića je naglasio kako ima puno povjerenje u Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

"Vettel je momak koji stalno uči i stalno napreduje, dok je Kimi Raikkonen iznimno talentiran i nikada nisam sumnjao u njega. Zbog toga imamo obvezu prema tim vozačima, da im damo automobil s kojim se mogu utrkivati s drugima," dodao je Marchionne.

Vettel je naglasio kako je Ferrari napravio dobre i zdrave temelje za iduću sezonu, kada bi trebali biti u konkurenciji za naslove prvaka.

"Sada moramo napraviti zadnji korak naprijed, no on je uvijek najteži," kazao je Vettel dodavši: "Posljednjih mjeseci je bilo puno posla oko bolida kako bi bio brži. Vidjet ćemo kako stojimo.”

Prije nešto više od mjesec dana Ferrari je zaprijetio da će napustiti formulu 1 zbog promjene pravila. Vlasnici F1 Liberty Media i Međunarodna automobilistička federacija (FIA) rade na planovima kako bi poboljšali formulu 1, uključujući preraspodjelu prihoda kako bi se pomoglo manjim momčadima i učinilo pogonske jedinice od 2021. jednostavnijim, jeftinijim i glasnijim.

"Liberty ima nekoliko dobrih namjera, od kojih je jedna da se smanje troškovi, što je dobro. Međutim, postoji nekoliko stvari s kojima se ne slažemo. Činjenica je da će doći do promjena u strateškom razvoju i vidimo da će se sport od 2021. promijeniti, a to će Ferrari prisiliti na donošenje nekih odluka. Ako ne pronađemo niz rješenja čiji bi rezultati bili korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačaju Ferrarijeva položaj, mi nećemo sudjelovati," najavio je Marchionne.

Ferrari je u F1 od prve sezone - 1950. godine, a do sada su osvojili 15 vozačkih naslova, 16 naslova konstruktora i 227 pobjeda.

Linker
16. travanj 2024 05:57