AFP
TRAŽI SE NOVO RJEŠENJE

KORONAVIRUS KROJI SPORTSKI KALENDAR DILJEM SVIJETA Odgođena i utrka Fomule 1: 'Morali smo to napraviti kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 15:13

Kako stvari stoje, neće biti ništa od održavanja utrke Formule 1 za Veliku Nagradu Kine. Odnosno, bit će, ali ne u terminu koji je prvotno bio predviđen u kalendaru za nadolazeću sezonu. U Šangaju se trebala voziti četvrta utrka sezone, 19. travnja, ali zbog koronavirusa i ta je sportska priredba primorana biti otkazanom.

I iz stožera Svjetske automobilističke organizacije (FIA), kao i iz redova Formule 1 stigla je vijest da će se razmotriti neki drugi datumi do kraja 2020. godine. Podsjetimo, do srijede je zabilježeno više od 40 tisuća slučajeva oboljelih od koronavirusa, a brojka poginulih narasla je na preko 1.100.

- Kao rezultat globalnih kretanja i zabrinutosti, u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), odlučili smo se poduzeti ove mjere kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost svih sudionika Formule 1 i pratećeg osoblja. Nastavit ćemo suradnju s momčadima i lokalnim vlastima u Kini kako bi se nadgledala situacija. Svi ćemo pokušati pronaći novo rješenje u nastavku godine, ako se stanje s koronavirusom popravi - navodi se u priopćenju kojeg zajednički potpisuju FIA i F1.

Ovo je prvi puta od 2011. godine da je neka utrka Formule 1 odgođena, a sada će biti problem naći novi termin za VN Kine. Stvorila se "rupa" u kalendaru od 5. travnja kada se vozi u Vjetnamu do 3. svibnja kada je na redu VN Nizozemske.

Linker
26. travanj 2024 20:28