REUTERS
PODIGLA SE BURA

LJEPOTICE ODLAZE U POVIJEST, ODLUKA ŠOKIRALA VOZAČE, LEGENDARNI PRVAK DIGNUO GLAS! 'Što je ovo? Dođeš i parkiraš iza Georgea i Davea. Koji je smisao?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2018. 10:33

Kroz cijelu povijest Formule 1 mogli smo gledati na stazama atraktivne hostese kako usmjeravaju vozače na njihove startne pozicije i obavljaju ostale protokolarne aktivnosti tijekom utrke. Ipak, novi vlasnici Formule 1 žele usmjeriti sport u jednom novom smjeru koji žene više neće stavljati na razinu objekta za muške oči jer nije u skladu s porukom koju žele odašiljati javnosti:

- Iako je praksa zapošljavanja djevojaka na gridu običaj u Formuli 1 već desetljećima, mi mislimo da se to ne slaže s vrijednostima koje bi naš brend trebao promovirati, i da to nije primjereno za Formulu 1 i njezine fanove - izjavio je direktor marketinga Formule 1 Sean Bratches.

Djevojke su najčešće nosile različite odjevne kombinacije na kojima su se isticali brojni logotipi sponzora utrke, što ipak ne podrazumijeva i oskudno odijevanje. Velika nagrada Monaca još je 2015. godine napravila zaokret postavljanjem muških modela na grid umjesto djevojaka. Sebastian Vettel nije krio svoje razočaranje i iznenađenost tadašnjom odlukom organizatora utrke:

- Zašto danas nismo imali djevojke na gridu? Što je ovo bilo? Dođeš i parkiraš iza Georgea i Davea. Koji je smisao ovoga?

Formula 1 nije jedini sport u kojem se događaju promjene u ovom kontekstu - Svjetska pikado organizacija također je objavila kako više neće koristiti djevojke na pozornici. Nova sezona Formule 1 počinje 25. ožujka Velikom nagradom Australije u Melbourneu kad ćemo vidjeti kakvu je promjen u donijela ova odluka.

Linker
19. travanj 2024 10:29