Screeenshot
'VIŠE SE NE MOŽE IZVUĆI...'

'MAD MAX' NAŠAO NOVU ŽRTVU, VETTEL ZBOG NJEGA NE PAMTI OVAKO LOŠ REZULTAT VEĆ 10 GODINA 'Nisam ga vidio dok nije bilo prekasno!'

HAMILTON I VETTEL ISKUSILI NESMOTRENOST NIZOZEMCA Vozač Red Bulla zaslužan je za osmo mjesto Sebastiana Vettela, najlošiji nastup Ferrarijeva vozača u Šangaju od 2008.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 16. travanj 2018. 15:08

Drugi vikend za redom Max Verstappen vlastitom je nesmotrenošću kompromitirao nade u visoki plasman po završetku utrke. I dok je prošlog vikenda u sudaru s Hamiltonom, samo sebi nanio štetu, u Kini je, osim Nizozemca, nastradao i Sebastian Vettel, koji je osvajanjem osmog mjesta ostvario najlošiji rezultat na Dalekom istoku od 2008.

- Nisam ga vidio dok nije bilo prekasno, a zbog toga sam mu i pustio malo prostora. Da budem iskren, očekivao sam da će doći i ranije. Nisam imao namjeru odolijevati napadu jer je bilo jasno da su Max i Daniel puno brži na svježim gumama. Nisam htio kompromitirati svoje šanse u ovoj utrci - začuđujuće mirno rekao je Vettel.

Prošlog vikenda nakon sudara u Bahreinu Hamilton nije birao riječi za mladog kolegu, koji je nakon novog sudara u Kini dobio deset sekundi kazne, koje su ga stajale četvrte pozicije (završio peti).

- Više se ne bi trebao vaditi na neiskustvo jer je odvozio dovoljno utrka. To se događa i sa 300 odvoženih utrka, nikad se ne smije zaboraviti da su odluke koje donosite u bolidu vrlo teške, to treba stalno imati na umu, kao i napraviti sve da ne dođe do sudara - zaključio je Vettel.

Formula One - F1 - Chinese Grand Prix - Shanghai, China - April 13, 2018 - Red Bull's Max Verstappen during practice. REUTERS/Aly Song
REUTERS

Verstappen je odmah priznao da je pogriješio.

- Vidio sam da ima problema s gumama i pokušao sam zakočiti, no, blokirale su mi se stražnje gume i zabio se u njega. To je, naravno, bila moja pogreška. Nisam to želio napraviti i lako je sada reći da sam trebao čekati. Možda bi to bila najbolja ideja, ali na žalost dogodilo se što se dogodilo - kazao je Nizozemac, kojega su odluke na stazi i u protekloj sezoni koštale brojnih bodova.

- Lako je biti general nakon bitke... Ne ide sve kako sam zamislio, ali trebam li se zaista smiriti? Ja ne mislim tako... Sve ovo što se događa nije, naravno, dobro, ali moram to proanalizirati kako bih bio jači za sljedeću utrku - zaključak je osmog vozača u pojedinačnom poretku.

Linker
25. travanj 2024 09:06