REUTERS/Albert Gea
REUTERS

FORMULA ZA USPJEH

MERCEDES NAPOKON DOBIJA PRAVU KONKURENCIJU Hamilton očaran onim što Ferrari pokazuje na stazi: 'Ulazimo u sezonu kao favoriti'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.03.2017. u 15:35

 • FORMULA 1 Predsezonska testiranja u Barceloni najavljuju uzbudljiviju sezonu od očekivanog

  Prvi set predsezonskih testiranja prošloga je tjedna izgledao obećavajuće, a početak novog tjedna za Ferrari izgleda još bolje. Ono što talijanska momčad pokazuje na testiranjima prilično je impresivno, dapače čak toliko da je Lewis Hamilton izjavio i ovo:

  - Ferrari u sezonu ulazi možda i kao favorit. Ne možemo skinuti pogled s onoga što rade na stazi, a to je zato što pokazuju odličan posao.

  Zanimljiva opservacija trostrukog svjetskog prvaka kojeg su mnogi u bolidu Mercedesa, koji posve dominira Formulom 1 posljednje tri godine, vidjeli kao prvog kandidata za titulu u 2017. No, očito su u Maranellu preko zime radili jako dobro.

  Jer Mercedes je možda postavio najbolje vrijeme na testiranju u Barceloni, no Ferrari ne zaostaje puno, ili zapravo ništa ako se rezultati stave u određeni kontekst. Primjerice, s kojim gumama tko vozi, mekšim ili tvrđim, s koliko goriva, u kojem režimu je motor, odnosno voze li i Ferrari i Mercedes “punom snagom” ili čuvaju karte.

  Sve su to neke male “zamke” testiranja u Formuli 1, pa je zato teško odrediti stvarni odnos snaga i bit će tako sve do prve utrke sezone, koja se inače vozi 26. ožujka u Melbourneu.

  No, svejedno Hamiltonova izjava svakako upućuje da bi početak sezone mogao biti puno uzbudljiviji nego što se očekivalo...

   

  Iz drugih medija