Mark Thompson/Getty Images
FORMULA 1

MERCEDES PREDSTAVIO NOVU JURILICU Ovo je nova Srebrna strijela za obranu naslova: WO8 je samo 17% komponenti preuzeo od prethodnika

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 24. veljača 2017. 16:23

Mercedes je na legendarnom Silverstoneu predstavio bolid s kojim će krenuti u obranu konstruktorskog i vozačkog naslova, koje je osvajao posljednje tri godine. Model W08 prilagođen je novim pravilima, zbog čega je bolid širi i niži, dok mu je zadnji kraj stisnut, ali svakako je zanimljivo da je peraja na poklopcu motora znatno manja u odnosu na druge dosad predstavljene bolide (Williams, Renault, Force India). Očito u Brackleyu imaju neke druge ideje oko aerodinamike...

Kako god, samo 17% komponenti W08 je preuzeo od svog prethodnika, a šef momčadi Toto Wolff poručio je da su svi na nuli novom promjenom pravila.

- Svaka promjena regulacija donosi brojne promjene i resetiranja, ali i veliku priliku. Ovo je vrijeme u kojemu treba ostati skroman i s obje noge na zemlji. Nijedna od momčadi još nije vozila pod novim pravilima i svi imamo isti broj bodova - kazao je Wolff naglasivši entuzijazam svih članova momčadi iz Wokinga.

- Bio je velik motivacijski izazov napraviti novi koncept bolida, još nisam vidio da produkt našega rada izgleda ovako dobro - zaključio je Nijemac, a zatim su riječ dobili i vozači.

NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during the launch of the Mercedes formula one team's 2017 car, the W08, at Silverstone Circuit on February 23, 2017 in Northampton, England.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Mark Thompson/Getty Images

Prvi je priliku isprobati novi bolid dobio domaći vozač Lewis Hamilton, koji odradio nekoliko krugova na Silverstoneu.

- Uzbudljivo je vidjeti gotov bolid. U vožnji sam osjetio da je širi i da su prednje gume goleme. Ipak, ovo nije bilo testiranje, krugovi koje sam odradio bili su za potrebe snimanja. Možda sam mogao ići malo brže, ali bilo je mokro i vjetrovito - kazao je trostruki svjetski prvak.

Njegov novi kolega Valtteri Bottas također je bio fasciniran novim bolidom.

- Ovo je velik dan za mene. Voziti Srebrnu strijelu prvi put je vrlo posebno za mene. Dugo sam čekao na ovaj trenutak, a i testiranja će doći jako brzo. Ono što mi se sviđa kod bolida je što je jako čist - podvukao je Finac, koji je zamijenio aktualnog svjetskog prvaka Nicu Rosberga.

Prvi set službenih predsezonskih testiranja za sve momčadi održat će se od ponedjeljka do četvrtka u Barceloni.

Linker
19. travanj 2024 02:48