BARCELONA, SPAIN - MAY 12: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 leads Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 12, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Mark Thompson/Getty Images

FORMULA 1

NAKON ODGODE VELIKE NAGRADE KINE, ZBOG KORONAVIRUSA POD UPITNIKOM I UTRKA U VIJETNAMU 'Nikad ne bismo učinili ništa što dovodi ljude u opasnost'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.02.2020. u 10:51

 • Nakon što su čelnici Formule 1 odgodili utrku Velike nagrade Kine zbog koronavirusa koji hara Kinom, upitno je i održavanje Velike nagrade Vijetnama koja bi se u Hanoiu trebala održati 5. travnja.

  Velika nagrada Kine u Šangaju trebala se održati 19. travnja, no utrka je odgođena. FIA je poručila kako su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga".

  Čini se kako će FIA iz istog razloga otkazati i VN Vijetnama koja se trebala voziti po ulicama Hanoia, koji je udaljen samo 100 kilometara od kineske granice.

  Utrka u Vijetnamu još nije službeno otkazana, međutim nagađa se kako će se morati tražiti drugi datum u kalendaru.

  "Vijetnam još nije postavljen kao potencijalno pitanje. Ali očito je da se nalazi u blizini Kine pa ćemo pratiti situaciju", rekao je McLarenov boss Zak Brown.

  "Nikad ne bismo učinili ništa što dovodi ljude u opasnost i ne vjerujem da bi Formula 1 to učinila," dodao je Amerikanac.

  Vijetnam bi trebao postati četvrta ulična utrka u trenutnom F1 kalendaru uz Monako, Singapur i Azerbajdžan, te četvrta u Aziji uz Japan, Singapur i Kinu.

  Nova sezona počinje 16. ožujka utrkom u Melbourneu.

  Iz drugih medija