Former Ferrari driver Michael Schumacher of Germany looks on during the qualifying session for the Italian F1 Grand Prix race at the Monza racetrack in Monza, near Milan, in this September 13, 2008 file photo. REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo - RTX2RTVX
REUTERS/Alessandro Bianchi

MALA ZADOVOLJŠTINA

NAPISI O VELIKOM ČUDU BILI SU OBIČNA LAŽ Schumacherova obitelj nakon duge bitke došla do 'tužne' pobjede

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.05.2017. u 15:22

 • Obitelj Michaela Schumachera izvojevala je pobjedu u sudskoj bitci u Hamburgu protiv magazina Bunte zbog širenja neistinitih informacija o zdravstvenom stanju bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

  Njemački vozač zadobio je u prosincu 2013. godine teške ozljede glave na skijanju, te je mjesecima bio u umjetno induciranoj komi, a obitelj je od samog početka skrivala podatke o Schumacherovom zdravstvenom stanju kako bi zaštitila njegovu privatnost i omogućila mu mirni oporavak.

  Međutim, to nije zaustavilo sve medije da na bilo koji način pokušaju doći do nekakve informacije. Tako je magazin Bunte dvije godine nakon same nesreće objavio podatak da Schumacher 'može hodati uz malu pomoć terapeuta', a vijest se, nažalost, pokazala neistinitom.

  "Sud je zaključio kako je objava bila neistinita", kratko je obrazložila sutkinja Simone Kafer.

  Schumacherova obitelj tužila je magazin zbog narušavanja privatnosti, a Sud u Hamburgu presudio je u njezinu korist. Magazin je tako dužan isplatiti Schumacherovoj obitelji 50.000 eura odštete, kao i 65% iznosa sudskih troškova u iznosu od 950 eura.

  Iz drugih medija