GETTY IMAGES
NE NAZIRE SE KRAJ

NIŠTA SE NE ŽELI PREPUSTITI SLUČAJU! ODGOĐENA I 9. UTRKA FORMULE 1 ZA OVU SEZONU Neki još uvijek žive u nadi da će ugostiti najbolje vozače današnjice

Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2020. 18:11

Velika nagrada Kanade u Formuli 1, utrka koja se 14. lipnja trebala održati u Montrealu, odgođena je zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori su priopćili da odgađaju utrku na stazi Gilles Villeneuve u dogovoru s gradskim vlastima i Međunarodnom automobilističkom federacijom (FIA).

VN Kanade je već deveta utrka Formule 1 ove sezone koja je odgođena, točnije potpuno su otkazane utrke u Australiji i Monaku, a Bahrein, Kina, Vijetnam, Nizozemska, Španjolska i Azerbajdžan još žive u nadi da će u nekakvom preinačenom kalendaru za 2020. naći svoje mjesto.

Podsjetimo, momčadi su već dogovorile kako neće imati trotjednu stanku kao inače tijekom ljeta, odnosno da je moguće da se sezona produži i na siječanj 2021. te da će vikendi biti skraćeni (bez treninga u petak), sve kako bi se moglo odvoziti čim više utrka.

Opet, što više vremena odmiče realnije je rješenje koje je nedavno predložio nekadašnji šef Formule 1 Bernie Ecclestone - otkažite odmah cijelu sezonu.

Inače, prva sljedeća utrka u originalnom kalendaru koja još nije otkazana ili odgođena je Francuska 28. lipnja. No, s obzirom kakva je tamo trenutačno situacija, ne zvuči izvedivo...

Linker
19. travanj 2024 23:46