BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 29: Mercedes GP non-executive chairman Niki Lauda looks on, on the grid before the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 29, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Mark Thompson/Getty Images

OTKRIVEN RAZLOG IZOSTANKA

NOVA DRAMA TROSTRUKOG SVJETSKOG PRVAKA FORMULE 1 Hitno podvrgnut teškoj operaciji, nalazi se u životnoj opsnosti

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.08.2018. u 08:32

 • Legendarni bivši vozač Formule 1 i trostruki svjetski prvak Niki Lauda sinoć je uspješno podvrgnut transplantaciji pluća u Beču.

  Austrijski 69-godišnjak nije viđen na posljednje dvije utrke F1 utrke u Hockeheimu i Budimpešti zbog misteriozne bolesti, a sada je napokon otkriveno o čemu se radilo.

  "Zbog teškog stanja pluća Niki Lauda je podvrgnut transplantaciji u Općoj bolnici u Beču. Operacija je bila uspješna", stoji u službenom priopćenju bolnice, dok njemački mediji navode da je zahvat trajao pet sati.

   

  Lauda je tijekom vozačke karijere zamalo smrtno stradao u nesreći na Nürburgringu 1976. godine kada se zapalio njegov Ferrari, a 1997. i 2005. godine podvrgnut je dvjema transplantacijama bubrega.

  Usprkos uspješnoj operaciji Sport Bild piše da se Lauda i dalje nalazi u životnoj opasnosti i da je prvi tjedan nakon transplantacije uvijek kritičan.

  Iz drugih medija