Indiana Munoz
 Screenshot
IMALA JE SAMO 29 GODINA

NOVA VELIKA SPORTSKA TRAGEDIJA U 'ZAVOJU SMRTI' Sestra trostrukog prvaka poginula u teškoj nesreći, cijeli život se bavila akrobacijama...

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2020. 14:47

Dominikanska motociklistica Indiana Munoz (29) poginula je u nesreći za vrijeme Goias SuperBike utrke na stazi Ayrton Senna u brazilskom gradu Goianiji.

Munoz, koja je nastupala u klasi 600 ccm, je pala u jednom zavoju pri čemu je zadobila teške ozljede. Usprkos brzoj intervenciji liječnika nije joj bilo spasa.

Indy, kako je glasio njezin nadimak, bila je jedna od najpoznatijih brazilskih motociklistica, a bila je i instruktor jahanja. Premda je rođena u Dominikanskoj Republici, karijeru je razvila u Brazilu gdje je ostvarila niz velikih uspjeha. Bila je brazilska prvakinja (2013, 2014), pobjednica 100 milja Interlagosa (2016), a osvojila je tri nasolova u Kawasaki Ninja 300 i Yamaha R3 kupu.

Zanimljivo, Munoz je rođena u cirkuskoj obitelji, a od svoje rane mladosti sudjelovala je s ocem u motociklističkim akrobacijama. Njezin brat Kioman Munoz također, je zaražen motociklizmom i trostruki je brazilski prvak u motokrosu.

Bila je to druga smrtna nesreća na Autodromu de Goiania. U kolovozu 2019. poginuo je Welles Balbino i to na istom zavoju.

Linker
19. travanj 2024 01:40