(FILES) In this file photo taken on January 16, 2018 Dutch rider Edwin Straver gets ready with his KTM for the Stage 10 of the Dakar 2018 between Salta and Belen, Argentina. - Dutch motorcyclist Edwin Straver, who crashed during the penultimate stage of the Dakar rally, has died of his injuries, his wife confirmed on January 24, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
FRANCK FIFE AFP

Edwin Straver tijekom ovogodišnjeg relija Dakar

POSLJEDICE TEŠKOG PADA

NOVA ŽRTVA NAJTEŽEG TESTA IZDRŽLJIVOSTI NA SVIJETU Nakon osam dana borbe za život preminuo nesretni Nizozemac

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.01.2020. u 17:42

 • Organizatori ovogodišnjeg relija "Dakar", jednog od najtežih testova izdržljivosti na svijetu, objavili su kako je od posljedica pada u 11. etapi u petak preminuo 48-godišnji nizozemski motociklist Edwin Straver.

  Staver je stradao 16. siječnja te je hitno helikopterom prevezen u bolnicu u Rijadu. U narednim je danima prevezen u domovinu, ali ozljede zadobivene u padu bile su preteške.

  Tijekom ovogodišnje utrke, koja je prvi put održana u Saudijskoj Arabiji, poginuo je i portugalski motociklist Paulo Goncalves koji je stradao u sedmoj etapi.

  Goncalves i Straver su 25. i 26. natjecateljska žrtva relija u njegovoj 41-godišnjoj povijesti. Od 1979. na utrci je smrtno stradalo i više organizatora, novinara te gledatelja.

  Tagovi
  Iz drugih medija