SPORTSKA ZVIJEZDA

POKOPAN NIKI LAUDA Vozačkog asa ispratilo nekoliko tisuća ljudi, na ispraćaj došli Schwarzenegger, Lewis Hamilton, Alain Prost, Hermann Maier...

Piše: Zvonimir JurčićObjavljeno: 29. svibanj 2019. 17:18

Nakon ispraćaja trostrukog svjetskog prvaka Formule 1, Nikija Laude u bečkoj katedrali sv. Stjepana gdje se došlo pokloniti nekoliko tisuća ljudi uključujući brojne fanove, prijatelje i obitelj, austrijski vozački as u 14 sati je pokopan na bečkom groblju Neustifter Friedhof.

Ovo je bilo prvi put da je tijelo neke sportske zvijezde počivalo u katedrali. Čast je to koja je prije toga pripadala istaknutim osobama poput bečkoga nadbiskupa kardinala Franza Koeniga i bivšega prijestolonasljednika Austro-Ugarske Otta von Habsburga.

Niki Lauda je preminuo 20. svibnja u dobi od 70 godina nakon duge bolesti, a na današnjem ispraćaju pojavila su se brojna poznata lica iz svijeta motorsporta, sports, politike i biznisa uključujući i austrijskog predsjednika Alexandera van der Bellena, gradonačelnika Beča Michaela Ludwiga, prijatelja, glumca i bivšeg guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera, sportskih kolega i prijatelja austrijskih skijaša Karla Schranza, Franza Klammera, Hermanna Maiera, kolega vozača poput Jackiea Stewarta, Jackyja Ickxa, Alaina Prosta i brojnih drugih, kao i kompletno vodstvo Formule 1 i ostalih organizacija vezanih uz motosport.

Linker
22. travanj 2024 20:01