Screenshot: Instagram

EMOTIVNI INTERVJU

SLAVNI BRAZILAC I BIVŠI SCHUMACHEROV KOLEGA PRVI PUT RAZOTKRIO DETALJE ŽIVOTNE DRAME 'Preživio sam moždani udar, a liječnici su mi davali male šanse'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.04.2018. u 12:47

 • U emotivnom intervjuu za brazilski Globo, a potom i za kamere emisije 'Conversa com Bial'  Rubens Barrichello, proslavljeni brazilski automobilist poznat po rekordnih 325 odvoženih utrka u Formuli 1, otkrio je kako mu je život bio ozbiljno ugrožen posljednjih mjeseci.

  U siječnju ove godine danas 45-godišnji Brazilac završio je u bolnici nakon što je osjetio nepodnošljivu bol u glavi, a tek danas je objasnio kakvu je sve dramu proživljavao.

  "Kući sam se tuširao kada sam iznenada osjetio jaku bol u glavi. Na ljestvici od jedan do deset rekao bih da je bila glavobolja jačine osam ili devet, užasno jaka. Nisam u početku želio nikoga buditi i samo sam se legao na pod, ali boljelo me tako jako. Onda sam ipak probudio suprugu Silvanu i kada mi je još i pozlilo shvatio sam da je to situacija za odlazak u bolnicu", objasnio je Barrichello.

   

  Kasnije u bolnici otkrili su mu da je pretrpio blači moždani udar. Ali to nije bilo sve, otkriven mu je i benigni tumor koji je odmah operirao.

   

  "Pronašli su maleni tumor na mom vratu koji mi je uklonjen nakon utrke u Interlagosu. Dao sam ga ukloniti jer iako je bio benigni, on bi narastao, a ne želim osjećati takvu nelagodu u bolidu. Kada sam izašao iz bolnice liječnici su mi objasnili da imam svega 14% šanse da se oporavim ovako kako jesam", objasnio je Barrichello, bivši momčadski kolega slavnog Michaela Schumachera koji se umirovio 2011. godine nakon 11 ostvarenih Grand Prix pobjeda u karijeri.

  Danas se Barrichello naziva 'najsretnijim čovjekom na svijetu'.

  Iz drugih medija