Michael Schumacher of Germany looks on during a news conference at the end of the official presentation of the new Ferrari Formula One race car 248 F1 at the Mugello racetrack in Scarperia, central Italy, January 24, 2006. REUTERS/ - RTR188ZY
Tony Gentile / REUTERS

MISTERIOZNI OPORAVAK

ŠTO SE ZAISTA DOGAĐA SA SCHUMACHEROM? BIVŠI MENADŽER NE ŽELI VIŠE ŠUTJETI 'Michaelova obitelj je u strahu i ne govori potpunu istinu'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.02.2017. u 12:24

 • 'Moj stav je da bi obitelj morala objasniti milijunima Michaelovih obožavatelja što se događa i kako je Michael'

  Prošlo je nešto više od tri godine otkako je Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskom Meribelu. Sedmerostruki svjetski prvak tog je za njega kobnog 29. prosinca 2013. godine odskijao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak.

  Pao je i udario glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su ipak bile izrazito teške. Hitno je prevezen u bolnicu gdje je stavljen u induciranu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. rujna 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak.

  Iako Schumi ima najbolju i najmoderniju medicinsku skrb, poboljšanja u njegovu zdravstvenu stanju nažalost nema. Točno stanje slavnog njemačkog sportaša njegova obitelj drži u strogoj tajnosti, a na takav njihov stav požalio se bivši Michaelov menadžer, Willi Weber.

  "Schumacherova obitelj me se boji. Slao sam cvijeće i čestitke za Michaelove rođendane, ali ni tada mi ništa ne odgovaraju. Sve skupa me čini jako tužnim. Kao da je u pitanju nekakav strah da bih mogao otkriti neku tajnu, ili ne znam što. Pa, ja to nikada ne bih napravio. Potpisao bih i ugovor o tajnosti da treba", rekao je 74-godšinji Weber pa nastavio:

  "Moj stav je da bi obitelj morala objasniti milijunima Michaelovih obožavatelja što se događa i kako je Michael. Već neko vrijeme govorim kako njegova obitelj ne govori pravu istinu. Često, kada sam kod kuće sam i telefon zazvoni, pomislim kako će s druge strane biti Michael koji će mi reći: 'Willi, što ima?!' Nada umire posljednja..."