Paul Gilham/Getty Images
U DOBI OD 66 GODINA

TEŽAK UDARAC NEPOSREDNO UOČI POČETKA SEZONE Preminula jedna od naomiljenijih osoba u svijetu Formule 1, vozači u šoku: 'Teško mi je to prihvatiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2019. 19:29

Charlie Whiting, direktor utrka Formule 1 i jedan od najutjecajnijih ljudi u tom sportu, umro je u dobi od 66 godina svega tri dana uoči početka nove sezone i utrke za Veliku nagradu Australije.

Whiting je bio službeni 'starter' i nadgledao je sva pitanja vezana uz pravilnik u Formuli 1, a umro je posljedica plućne embolije. Funkciju direktora utrka obnašao je od 1997. godine.

Predsjednik FIA-e Jean Todt nazvao je Whitinga osobom koja 'utjelovljuje eitiku i duh Formule 1'. Nakon njegove smrti rekao je: 'Formula 1 je izgubila vjernog prijatelja i karizmatičnog ambasadora u Charlieu".

BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 13: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talks with FIA Race Director, Charlie Whiting in the Paddock during previews to the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 13, 2017 in Bahrain, Bahrain.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images
Charlie Whiting i Sebastian Vettel

"Charlie je napravio toliko toga za ovaj sport i učinio je puno za vozače i njihovu sigurnost", rekao je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton.

"Jučer sam s njime razgovarao i prošao neke stvari oko prvih zavoja na stazi. Teško je prihvatiti da više nije s nama. Poznavao sam ga dugo vremena i on je bio naš čovjek, čovjek od povjerenja vozača", dodao je Sebastian Vettel.

Linker
18. travanj 2024 14:56