santa domenica rally
SANTA DOMENICA RALLY SHOW

U HRVATSKU DOLAZE RELI AUTOMOBILI VRIJEDNI PREKO 10 MILIJUNA EURA Najveća reli utrka na ovim prostorima u - Svetoj Nedjelji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2018. 00:08

Rally Show Santa Domenica je najveći i najposjećeniji rally show event u ovom dijelu Europe, a ove godine očekuje se preko 10.000 gostiju iz 10 europskih zemalja. Čak 107 posada, uz posebnih 25 "wild card" pozivnica za vrhunska imena iz rally svijeta, jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave!

Održat će se ovog vikenda 24. – 25. studenog 2018. prema sljedećem rasporedu:

Shakedown (službeni trening) održan je prvi puta prošle godine, a s ovogodišnjim izdanjem postaje tradicija, stoga je važno naglasiti da ove godine shakedown održava 24. studenog 2018.g.(subota) u 14 sati na jezeru Orešje (Sveta Nedelja).

Novitet ove godine je biranje startnih pozicija (po uzoru na World Rally Championship) koje će se održati prije ceremonijalnog starta na glavnom gradskom trgu (Trg Ante Starčevića) u Svetoj Nedelji u subotu 24. studenog 2018.g. u 18 sati.

santa domenica rally

Ceremonijalni start održava se nakon odabira startnih pozicija u 18,30 sati, također na glavnom gradskom trgu u Svetoj Nedelji u subotu 24. studenog 2018.g. Utrke startaju u nedjelju 25. studenog 2018.g. na šodericama u Savršćaku (Samobor) od 8,30 sati, a kompletan program dostupan je na: https://rallysantadomenica.com/program/

Rally Show Santa Domenica može se pohvaliti niskim troškovima, koji uz iskusne, privlače i puno novih posada koje se tek žele okušati u rally svijetu. RSSD vole vozači, ali i posjetitelji zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama na idealnoj lokaciji.

Na ovogodišnjem Rally Show Santa Domenica sudjeluje 107 posada iz 10 zemalja, uključujući čak 23 suvozačice i 2 samo ženske ekipe!

Sama staza od ove godine ima određene promjene – jedan je jedinstveni brzinski ispit, a start je pomaknut na most, tako je dostup gledatelja neometan, a mogu posjetiti i servis.

„Za najveći dio nas rally je svakako kraljica autosportova, te zasigurno najteža, najzahtjevnija, najkompleksnija, ali ujedno i najopasnija disciplina autosporta. Stoga je nama koji sudjelujemo u organizaciji ovog velikog projekta sigurnost svih sudionika zadatak od najvećeg prioriteta.

Koncepcija natjecanja je slična kao i prošle godine, s malim izmjenama: ove godine imamo kružni brzinac i atraktivnu poziciju za doskok“ objasnio je Daut Damarija, direktor Rally Showa Santa Domenica.

santa domenica rally

„Vrhunski vozači, vrhunski timovi dolaze na Rally Show Santa Domenica, ali i ostali prijavljeni vozači su uvijek dobrodošli – svi koji su se prijavili na vrijeme i odradili potrebne zadatke. Ove godine imamo pravi show: od vrhunskih automobila - preko 15 automobila koji svaki vrijedi više od 200.000 eura do automobila manjih klasa, pa čak i trabant i peglicu i jednu trokolicu! Osim vrhunskih rally vozača sudjeluju i vozači koji inače ne sudjeluju na rally natjecanjima, ali ovdje im je to omogućeno! Uvjeravam vas da će ovogodišnji show biti najspektakularniji do sada!“ najavio je Daniel Vojvodić, predsjednik Organizacijskog odbora RSSD-a.

Ideja o organizaciji ovakvog showa rodila se iz ljubavi prema rallyu s ciljem popularizacije makadamskog rallya. Rally Show Santa Domenica je natjecanje s klasičnim mjerenjem vremena, a dodatno posebnim ga čine i ocjenjivanja najatraktivnijih prolazaka, te najatraktivnijeg skoka! Rally se sastoji od 4 brzinska ispita ukupne dužine 29,28 km, dok ukupna dužina Shakedowna s 5 maksimalno dopuštenih startova iznosi 9,30 km.

Linker
19. travanj 2024 16:40