screenshot youtube
DRAMA U ARGENTINI

VIDEO: JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA POLUDIO NA 'PRLJAVOG' ŠPANJOLCA 'Bojim ga se! Čovjek je uništio naš sport i nema baš nimalo poštovanja!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2018. 15:58

Nakon drame koja se odvijala na stazi u Argentini u posljednjoj utrci MotoGP-a, višestruki svjetski prvak, Valentino Rossi optužio je vozača Repsol Honde Marca Márqueza kako ne poštuje svoje rivale.

Naime, tijekom borbe za šestu poziciju, Márquez je izveo jedan agresivan napad i tako u zavoju natjerao Rossija da izađe van okrvira staze, a Talijan je nakon toga i pao.

- Čovjek je uništio naš sport, on nema nimalo poštovanja za svoje protivnike. Kada vozite 300 km/h onda morate imati poštovanja za svoje rivale, ovo sve inače nema smisla. Svakome se može dogoditi da pogriješi kod kočenja i da dođe do kontakta, to je utrka, ali on već neko vrijeme ima incidente sa Viñalesom, Doviziosom i samnom. Za vrijeme utrke je namjerno uletio u četvoricu vozača. To ne može biti pogreška jer postavlja nogu između motora jer zna da neće pasti. Strah me kada sam na stazi s njim, kada vidim njegovo ime na tablici uplašen sam jer znam da će krenuti na mene - rekao je Rossi.

Također valja istaknuti kako je vozač Honde kroz cilj prošao kao peti, ali je kažnjen sa 30 sekundi zbog neodgovorne vožnje, te je na kraju utrku završio kao 18., ispred Rosija.

- Mi kao momčad ne možemo prihvatiti ovakve poteze Marqueza. Ono što je dvaput učinio za vrijeme utrke je neprihvatljivo. Prvo s Aleixom Espargaróm, a zatim i sa Valentinom koji se mogao ozbiljnije ozlijediti. Organizatori moraju odlučiti žele li nešto dodatno napraviti, jer je već kažnjen s 30 sekundi. Ovakve stvari se moraju riješiti na neki način u budućnosti - kazao je direktor Yamahine momčadi, Lee Jarvis.

Marquez je nakon utrke krenuo do Yamahinog boksa, vjerojtano se ispričati Rossiju, ali mu nije bio dozvoljen pristup.

- Nisam zainteresiran za razgovor s Hondom i Marqezom. Pokušao je ući u naš boks, ali nije bio trenutak za takvo što - kazao je Jarvis.

Nije trebalo dugo čekati niti na odgovor Marqueza koji je podsjetio Rossija na činjenicu kako je i on nekada imao 25 godina.

- Nisam namjerno napravio tu pogrešku. Staza je bila osjetljiva, a naš dodir nije bio toliko jak da je trebao pasti. Naletio sam na lokvu na stazi, proklizao i dogodilo se to što se dogodilo. Želio sam se ispričati nakon utrke, ali je on to odbio. Ne želim komentirati njegove izjave, ali on zaboravlja da je i on nekada imao 25 godina - kazao je Marquez.

Linker
25. travanj 2024 10:19