screenshot Twitter
MOTO GP

VIDEO: NEVJEROJATNA ODLUKA ORGANIZATORA SVE OSTAVILA U ČUDU Neviđeni cirkus na početku utrke u Argentini: 'Ovo je sramota!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2018. 14:18

Gledatelji i ljubitelji Moto GP utrke mogli su vidjeti nesvakidašnju situaciju u Argentini gdje je 'problem' na stazi stvorila ni manje ni više nego kiša. Naime, pojedini dijelovi bili su natopljeni vodom, a svi su vozači osim Jacka Millera uzeli su gume za kišu očekivajući kako će uvjeti biti kišni.

Ipak, to se nije dogodilo obzirom da je kiša prestala padati prije početka same utrke, a staza je uglavnom bila suha, a Miller je u toj situaciji jedini imao adekvatne gume.

Kako bi Miller u toj situaciji vrlo vjerojatno odnio pobjedu i utrka bi sama po sebi bila nezanimljiva, organizatori su se odlučili na jednu od najčudnijih odluka koju je ovaj sport doživio.

Odlučili su odgoditi početak kako bi i ostali vozači bili spremni za uvjete na suhoj stazi. No, tu čitavoj priči nije bio kraj već su zatim odlučili sve ostale vozače na startu pomaknuti nekoliko redova iza Millera koji je utrku započeo s 'pole positiona'.

Zbrka na startu dovela je do odgode početka utrke predviđene za 20 sati, a dodatno je situaciju zakomplicirao aktualni prvak Marc Marquez koji se nije uspio smjestiti na svoju startnu poziciju zbog čega je utrka dodatno kasnila.

Kada je sve napokon startalo, Marquez je dobio kaznu prolaska kroz bokseve zbog odugovlačenja čime se našao na nezavidnom 19. mjestu.

Pri vrhu za prvo mjesto borio se kvartet velikih iznenađenja. Millera na Almi Pramac pritiskali su Alex Rins, Cal Crutchlow i ponovno odlični Johann Zarco.

Šest krugova prije kraja Miller je vodstvo prepustio Britancu Crutchlowu koji je ostao pribran do samoga kraja upisavši treću pobjedu karijere i 750. trijumf Honde u MotoGP svijetu.

Zarco je na Techu 3 završio kao drugoplasirani, dok je Rins došao do prvog postolja u karijeri ispred Millera. Četiri kruga prije kraja zbio se i najkontroverzniji trenutak vikenda kada je Marquez na ulasku u 13. zavoj srušio Rossija koji je završio kao 19. Poziciju slabiji bio je Marquez koji je po završetku utrke dobio kaznu od 30 sekundi. Naknadno se Španjolac pokušao ispričati Doktoru, ali Rossijeva ekipa zaustavila ga je na ulazu u Yamahinu garažu.

Sljedeća utrka vozi se u SAD-u za dva tjedna gdje će Crutchlow braniti prvu poziciju u ukupnom poretku s 38 bodova, tri više od Doviziosa.

Linker
16. travanj 2024 14:42