screenshot Instagram
SREĆA U NESREĆI

VIDEO: OGLASIO SE NESRETNI MEHANIČAR KOJEG JE VETTEL PREGAZIO NA PUTU DO POBJEDE 'Hvala svima na velikoj podršci i brizi...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2018. 16:09

Nijemac Sebastian Vettel pobjednik je utrke za Veliku nagradu Bahreina Svjetskog prvenstva vozača formule 1, on je do svoje druge ovogodišnje pobjede u isto toliko utrka stigao ispred dvojice vozača Mercedesa, Finca Valtterija Bottasa i aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona.

Ipak, pobjedu Nijemca zasjenila je i obilježila nesreća u 'pitu' Ferrarija gdje je finski vozač Kimi Raikkonen pregazio svog mehaničara Francesca Cigarinija i slomio mu nogu. Mehaničar je uspješno operiran, a sam Ferrari kažnjen je s 55 tisuća eura zbog nesigurnosti.

- Ako nam se ozlijedi bilo koji član momčadi to za nas nije dobro - kazao je Vettel nakon slavlja. S druge strane i Raikkonen je izrazio žaljenje zbog incidenta.

- Uvijek je grozno kad se netko ozlijedi, ali siguran sam da će dobiti najbolju moguću liječničku skrb, nadam se da će se oporaviti što prije. Kada je sami incident u pitanju znam samo da sam krenuo kada sam vidio zeleno svjetlo - kazao je Finac.

"Operacija je prošla super. Hvala svima na velikoj podršci i brizi", poručio je Cigarini.

Valja istaknuti kako je nakon dvije utrke Vettel vodeći u redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 50 bodova, drugi Hamilton ima 33, a treći Bottas 22. Sljedeća utrka za Veliku nagradu Kine na programu je za tjedan dana.

Linker
25. travanj 2024 17:52