Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 181.5-km Stage 14 from Blagnac to Rodez, France - July 15, 2017 - Team Sky rider Chris Froome of Britain receives the overall leader's yellow jersey on the podium. REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

BICIKLIZAM 

BRITANAC FROOME OPTUŽEN ZA DOPING 'Nisam napravio nikakav prekršaj! Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.05.2018. u 19:16

 • Britanski biciklist Chris Froome (33) izjavio je da njegova pobjeda na utrci Giro d'Italia ne može biti dovedena u pitanje unatoč tome što još nije okončana istraga njegova prošlogodišnjega pozitivnog dopinškog testa na Vuelti.

   "Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto. Svaki dan sam bio na dopinškoj kontroli, prije i poslije svake etape. Nisam napravio nikakav prekršaj i to će uskoro biti svima jasno, čim se objave rezultati istrage u vezi prošlogodišnjeg slučaja na Vuelti", izjavio je Froome, koji je prošle godine po četvrti puta osvojio Tour de France, te je slavio na Vuelti,

   No, upravo je na Vuelti bio pozitivan na dopinškom testu nakon jedne etape. U njegovom tijelu pronađena je previsoka razina salbutamola, lijeka koji se koristi za astmu. Istraga tog slučaja još traje i odluka se očekuje u kolovozu ove godine.

   Froome sada ima naslove pobjednika sa sve tri Grand Tour utrke, a to je uspjelo još samo šestorici biciklista, Francuzima Jacquesu Anquetilu i Bernardu Hinaultu, Talijanima Feliceu Gimondiju i Vincenzu Nibaliju, Belgijancu Eddyju Merckxu te Španjolcu Albertu Contadoru. Također, pridružio se Merckxu i Hinaultu na listi onih koji su bili aktualni prvaci na sve tri Grand Tour utrke.

  Iz drugih medija