Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

SLUŽBENO

ČETIRI GODINE SUSPENZIJE ZA TEU ŠOJAT Hrvatska dizačica utega kažnjena zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.07.2018. u 15:07

 • Zbog nađenih zabranjenih supstanci testosterona i metabolita testosterona Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping na četiri godine je suspendirao članicu Dizačkog kluba Slavonija Teu Šojat.

  "Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping  utvrdilo je da je Tea Šojat, članica Dizačkog kluba Slavonija, prekršila odredbu 2.1 Pravilnika te joj izrekla sankciju u trajanju od četiri godine.

  Vijeće jednoglasno zaključuje i smatra nedvojbeno utvrđenim da je dana 22. veljače 2018., na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Osijeku, u urinu sportašice Tee Šojat, analizom akreditiranih WADA-inih laboratorija iz Seibersdorfa (AUT) i Rima (IT), utvrđeno prisustvo zabranjene tvari testosterona i metabolita testosterona, kategorija S1b. endogeni anabolički androgeni steroidi primjenjeni egzogeno iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.", stoji u priopćenju Vijeća HZTA u kojem se ističe da sportašica nije zatražila analizu B uzorka niti je dostavila eventualno postojeće Terapijsko izuzeće.

  Izrečena mjera suspenzije Tei Šojat ističe 22. travnja 2022. godine.

  Iz drugih medija