Ranko Šuvar / CROPIX
EP ODBOJKAŠICA

CURE SU 'ISPILILE' ŽIVCE HRVATSKIM NAVIJAČIMA, ALI SVE JE ZAVRŠILO DOBRO 'Najvažnija je pobjeda, a sad idemo na sve ili ništa protiv Nizozemske'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 12:26

Srednja blokerica Božana Butigan, unatoč 19 godina, igra prilično iskusno. U pobjedu protiv Estonije u drugom nastupu Hrvatske na Europskom prvenstvu ugradila je 12 poena, od čega 6 blokom, što je sjajan podatak. Ipak, nije pobjegla od činjenice da su djevojke svojim navijačima "ispilile" živce.

- Nije baš da smo tako zamišljale da će završiti utakmica, ali eto dobilo se, i to je najvažnije. Sva su tri boda ostala nama, i to je najvažnije. Nedjelja je dan odmora, idemo se pripremiti za ponedjeljak i utakmicu s jakom Nizozemskom. Idemo korak po korak. Bilo je ok, ali mogle smo i bolje, sve, i trebale smo pobijediti s maksimalnih 3:0.

Lea Deak, njezina vršnjakinja, dobila je veliko povjerenje izbornika Danielea Santarellija.

- Prva utakmica na mojem prvom Europskom prvenstvu. Zadovoljna sam, pokazale smo da možemo, i nadam se još ovakvih utakmica i pobjeda.

Ušle s ‘lako ćemo’...

Ovakvih u smislu da i vi dobijete minutažu? Jeste li očekivali priliku?

- Paa, iskreno, očekivala sam, jer Santarelli voli davati priliku svim igračicama, i drago mi je da sam igrala, to mi puno znači.

Bilo je i treme, zar ne?

- Naravno, ne mogu to sakriti, na ovako velikom natjecanju to je ogroman pritisak, moraš pokazati najbolje što možeš.

Igračica na njezinoj poziciji, prva organizatorica igre Bernarda Brčić, na kraju je vrlo razumno rezonirala:

- Ušle smo u utakmicu sa stavom lako ćemo, iako to nismo smjeli, i malo smo ih podcijenili, i one su to naravno iskoristile, kao što bi iskoristila i svaka ekipa. Uzele su nam taj set, no znale smo koliko nam je važna ova pobjeda pa smo se na vrijeme vratile, skupile glave i odlučile uzeti sva tri boda.

Uzeti što se može

Pri tome ste napravile još dvije stvari, školovale neke svoje igračice i poklonile prvi povijesni set Estoniji na EP.

- Drago mi je što su sve cure dobile priliku, Lea Deak je očigledna perspektiva i mislim da je dobro iskoristila minutažu i jako sam sretna zbog nje. I Nika Stanović je osjetila teren, Karla Klarić je odigrala odličnu utakmicu, i drago mi je da imamo ekipu gdje se može na svaku igračicu računati.

Mislite li da će vam negdje u konačnici možda nedostajati pobjeda protiv Azerbajdžana koju ste imale u rukama?

- Teško je to reći, možda nam se to i negdje vrati. Protiv Nizozemske idemo na sve ili ništa, uzeti što se može, a onda protiv Rumunjske i Mađarske svakako ići po pobjede i sva tri boda. Šteta Azerbadžana, bila sam do kraja uvjerena da se to može dobiti, i u petom setu, ali su nas neke pogreške skupo koštale.

Linker
24. travanj 2024 19:46