CROPIX
DIJAMANTNA LIGA

DOBAR REZULTAT U PARIZU VAŽAN JE ZA SANDRINO SAMOPOUZDANJE Na startnoj listi čeka je šest najboljih bacačica koje predvode Kubanke

Posljednji kvalifikacijski miting ove sezone održava se u Parizu, uz nastupe dvoje hrvatskih atletičara
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 12:02

Pred atletičarima je posljednji ovosezonski kvalifikacijski miting Dijamantne lige, uoči finala u Zürichu i Bruxellesu. Na stadionu Charlety u Parizu, tamo gdje će se dogodine održati Europsko prvenstvo, okupit će se elitno društvo u kojem će biti i dvoje hrvatskih predstavnika.

Kubanke opet prijete

Sandra Perković voli pariški miting, na njemu je triput pobijedila, a lanjskih 68,60 je i rekord natjecanja. Hrvatska rekorderka u bacanju diska ove sezone još uvijek nije na svojoj uobičajenoj razini, na prethodna tri dijamantna mitinga nije uspjela doći do pobjede, niti prebaciti 65 metara. Istina, na Europskom ekipnom prvenstvu u Varaždinu je bacila 68,58 i pokazala da ima u sebi velike daljine, ali da još uvijek postoje određeni problemi, vidjelo se prošli vikend u Birminghamu gdje je sa 63,80 zauzela treće mjesto.

Do Svjetskog prvenstva u Dohi još uvijek ima priliku dovesti stvari na mjesto, prva je prilika već danas, a konkurencija je gotovo identična kao u Birminghamu. Na startnoj listi je sedam najboljih bacačica s ovosezonske svjetske liste, predvođenih Kubankama Yaime Perez i Denijom Caballero. Sandra je već osigurala nastup u finalu u Bruxellesu, ali dobar rezultat u Parizu bio bi jako važan za njezino samopouzdanje.

Prestiž u kugli

Sandra u francuskoj prijestolnici neće biti sama, društvo će joj praviti njezin trening-partner Filip Mihaljević koji je će biti dio prestižne startne liste u bacanju kugle. S obzirom na to da nije nastupio na dosadašnjim mitinzima, Filipove šanse za plasman u finale su minimalne, ali to ne znači da motiv nije velik. Sedmorica su atletičara ove sezone bacala preko 22 metra, nikad više u povijesti, a petorica od njih će biti u Parizu. No, i Filip sa svojih 21,84, koji ga drže na devetom mjestu svjetske ljestvice, sigurno ima što za reći. Muška kugla počinje u 18 sati, a ženski disk je na rasporedu u 19.15.

Linker
17. travanj 2024 08:51