Reuters
PRVI BOŽIĆNI TRADE

DOLAZI VELIKO POJAČANJE ZA BOJANA BOGDANOVIĆA I JAZZ Utah dovela jedno od najboljih šestih igrača lige, riješila se dva bivša 5. picka na draftu

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. prosinac 2019. 15:11

Razdoblje oko božićno-novogodišnjih blagdana obično označava i početak tradeova u NBA ligi, a prvi klub koji je posegnuo za pojačanjem je Utah Jazz.

Kada je 15. prosinca istekao moratorij za razmjenom igrača koji su ovog ljeta potpisali svoje nove ugovore znalo se da će biti klubova koji će posegnuti za novim igračima kako bi popravili stanje u momčadi. Desetak dana kasnije dobili smo prvi trade – Utah i Cleveland su razmijenili igrače pa je novi član Jazza postao Jordan Clarkson, a u suprotnom pravcu je otišao Dante Exum. Utah je u Cleveland poslala i dva picka druge runde: 2022. i 2023. godine.

Utah je tako odlučila popraviti stanje svoje klupe jer je Clarkson ove sezone jedan od najboljih strijelaca s klupe s prosjekom od 14,6 poena po utakmici, a ima prosjek od 43,6% šuta, odnosno 33,3% za tricu. Upravo je u posljednjoj utakmici za Cleveland, u petak protiv Memphisa, ubacio 33 poena što mu je najviše ove sezone. Clarksonu ugovor istječe na kraju ove sezone, a Jazz se riješio svojeg nekadašnjeg 5. picka na draftu, pozicije koju Dante Exum, što radi ozljeda, što radi loših igara, nikada nije opravdao. Exum je u ligu došao 2014., a ove sezone je igrao tek 11 utakmica s prosjekom od 2,2 poena.

No, to nije bilo dovoljno za Utahu. Doveli su još jednog beka, 22-godišnjeg Rayjona Tuckera koji je stigao iz razvojne, G-lige gdje je za Wisconsin Herd imao sjajnu sezonu u kojoj je postizao 23,9 poena uz 49% šuta uključujući 38% za tricu. Tuckera je željelo nekoliko NBA momčadi, ali na kraju je Jazz bio najbrži te mu ponudio višegodišnji ugovor koji je garantiran do kraja ove sezone. Da bi stvorila mjesto na rosteru za njega, Utah je morala otpustiti veterana Jeffa Greena, još jednog igrača koji je nekada, 2007. godine, bio 5. pick na draftu. Green je ove sezone bio na prosjeku od 7,8 poena i 2,7 skokova.

Linker
19. travanj 2024 01:30