USA TODAY Sports
NHL

DRAMATIČNA SEDMA UTAKMICA U PRVOM KRUGU DOIGRAVANJA U 12. minuti drugo produžetka Hurricanesi izbacili aktualne prvake iz utrke za naslov

Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2019. 14:15

Hokejaši Carolina Hurricanesa kao gosti su pobijedili aktualne NHL prvake Washington Capitalse sa 4-3 u odlučujućoj utakmici prvog kruga doigravanja za Stanley Cup, a pobjednički pogodak u 12. minuti drugog produžetka postigao je Brock McGinn.

Tako se prvi put od 1967. godine i velikog proširenja lige dogodilo da nijedan pobjednik divizije nije prošao u drugi krug doigravanja, a prvi put nakon 2012. ni aktualni prvak, ni prethodni finalist nisu uspjeli pobijediti u seriji doigravanja u sljedećoj sezoni.

Redom su ispadali Tampa Bay (pobjednik Atlantske divizije, momčad s najboljim i rekordnim učinkom u osnovnom dijelu sezone), Calgary (pobjednik Pacifičke divizije i najbolja momčad Zapadne konferencije), Nashville (pobjednik Centralne divizije), Las Vegas (prošlogodišnji finalist) i sada Washington (aktualni prvak i pobjednik Metropolitanske divizija).

Capitalsima nisu pomogli ni domaći navijači, ni činjenica da su dvaput imali po dva pogotka prednosti. Za manje od šest i pol minuta golovima Andrea Burakovskog (3) i Toma Wilsona (8) domaći su poveli sa 2-0. Smanjio je s igračem manje Sebastian Aho (30), a Jevgenij Kuznjecov (34) opet donio dva pogotka prednosti Washingtonu.

No, to je bio posljednji put na utakmici da je pločica završila iza leđa češkog vratara Petra Mrazeka koji je završio dvoboj sa 34 obrane.

Teuvo Teravainen (37) i Jordan Staal (43) su vratili Hurricanese u utakmicu i odveli je u produžetak. Nakon više od 31 minute dodatnog vremena, odnosno ukupno 91:05 minuta igre Brock McGinn je na dodavanje Justina Williamsa skrenuo pločicu i poslao je iza leđa Bradena Holtbyja za pobjedu Caroline koja je prvi put nakon deset sušnih godina izborila doigravanje.

Time su kompletirani parovi konferencijskih polufinala (divizijskih finala) doigravanja za Stanley Cup. Na Istoku će se za finale boriti Boston - Columbus i NY Islanders - Carolina, a na Zapadu St. Louis - Dallas i San Jose - Colorado.

NHL doigravanje - 1. krug

ISTOČNA KONFERENCIJA

Washington - Carolina 3-4 (2 produžetka)

Linker
19. travanj 2024 05:47