JUDO.HR
USPJEH NA SJEVERU

DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKE JUNIORKE Petrunjela Pavić i Helena Vuković se iz Finske vraćaju s broncama oko vrata

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. rujan 2019. 13:35

Finski grad Vantaa domaćin je juniorskog Europskog prvenstva u judu na kojem su jučer dvije Hrvatice došle do postolja, točnije do bronce. Medalje su oko vrata Petrunjele Pavić (do 78 kg) i Helene Vuković (iznad 78 kg).

Kronološki je prvo do medalje stigla Petrunjela Pavić iz Župe dubrovačke. U 1. je kolu bila izrazito nadmoćna nad Talijankom Ariannom Conti koju je svladala wazarijem i ipponom, da bi je u drugoj borbi pobijedila Portugalka Patricia Sampaio (ippon). No, budući da je Portugalka ušla u polufinale, štoviše ispostavit će se poslije i osvojila zlato, ishodila je novu priliku u repasažu za našu Petrunjelu, a ova je ponuđeno znala iskoristiti. Prvo je ipponom svladala Finkinju Nooru Nykanen, da bi u borbi za broncu pobijedila i Nizozemku Renee van Hanselaar (ponovno ippon).

Helena Vuković imala je praktički istovjetan put. Pobjeda u 1. kolu nad Talijankom Valentinom Miele (wazari), da bi u 2. kolu izgubila od Nizozemke Marit Kamps (ippon). Kako je Kamps dospjela do polufinala, povukla je Helenu u repasaž u kojem je, pak, naša reprezentativka prvo svladala Kristinu Homu iz Ukrajine, a zatim i Turkinju Kubranur Esir, obje ipponom.

Linker
19. travanj 2024 19:07