IHF
SP KADETA U RUKOMETU

FANATIČNOM OBRANOM I UBOJITOM KONTROM KADETI ZAMRZNULI SLOVENCE NA -10 Nisu nam mogli zabiti gol ni s tri igrača više

Danas od 20.30 protiv Španjolaca hrvatski kadeti igraju za prvo mjesto u skupini A.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 12:40

Hrvatska kadetska reprezentacija upisala je četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. Ovoga puta stradali su Slovenci, na papiru ozbiljniji protivnik od svih dosadašnjih, a rezultat je zorni pokazatelj kako su izabranici Siniše Markote Sloveniju ozbiljno i shvatili.

Počeli su kadeti u standardnoj obrani 3-2-1 s Miletom, Marašem, Ivankovićem, Čakarićem, Sirotićem i Pribetićem kao prednjim halfom. Na golu je stajao Purić kao i u prve dvije utakmice, a remetila su nas samo dva rana isključenja Matea Maraša.

Kada su kazne istekle i kada se Hrvatska zagrijala stiglo je prvo vodstvo (6:5) u 11. minuti utakmice. Čim je ušao, Načinović je na prednjem halfu donio novu energiju i u serijama su Hrvati počeli pogađati iz kontri. Prednost je postupno rasla, slovenski izbornik pozvao je minutu odmora, ali nije mu pomogla jer je Hrvatska na poluvrijeme otišla s visokih plus pet.

U nastavku je odmah na startu jučer odlični srednji vanjski Sirotić pogodio dva puta za najviših 18:11 i već tu se nazirao kraj slovenskih nadanja u pozitivan rezultat. Obrana 3-2-1 zaigrala je još jače i Slovenci na nju naprosto nisu imali odgovor.

U 42. minuti već je bilo 23:14, a Hrvatska nakon toga ulazi u jedinih 10 minuta utakmice kada je malo prikočila. Slovenci su se približili na minus šest, ali ni s čak tri igrača više pri kraju nam nisu mogli zabiti pogodak i to ih je psihološki ubilo tako da je Hrvatska do kraja utakmice samo povećala prednost iz kontranapada koji je funkcionirao perfektno.

Ponovno je izbornik Markota dao priliku skoro svima osim Koleru i Šimiću, a veseli činjenica što je svaki igrač koji izađe na teren raspoložen.
Ovom pobjedom kadeti su osigurali najmanje drugo mjesto u skupini, a ako remiziraju ili pobijede Španjolce u posljednjem kolu danas od 20:30, kao prvi će izaći iz skupine A u osminu finala.

HRVATSKA 31 (16)
SLOVENIJA 21 (11)
SKOPLJE SC Jane Sandanski. Gledatelja: 200. Suci: Garcia i Paolantoni (oba Argentina). Delegat: Thedy Adjemian (Argentina).
HRVATSKA: Purić (11+1), Lučin (2); Vrbić 2, Čakarić 3, Mileta 6, Sinčić, Pribetić, Načinović 4, Koler, Ivanković 4, Filipović, Šimić, Rukavina 1, Sirotić 5, Maraš 4, Martinović 2. IZBORNIK: Siniša Markota.
SLOVENIJA: Juričan (9+1), Vujović 1 (2), Drobez 2 (1), Grbič, E. Jovičič Slatinek, Blagotinšek 1, S. Jovičić Slatinek 8 (1), Tajnik 2, Mustafič 1, Pipp 1, Jezernik 4, Hočevar 1, Kljun, Rakita. IZBORNIK: Janez Klemenčič.
ISKLJUČENJA: Hrvatska: 14 minuta, Slovenija: 4 minute
SEDMERCI: Hrvatska: 1 (0), Slovenija: 3 (2)
IGRAČ UTAKMICE: Karpo Sirotić

Linker
25. travanj 2024 02:54