Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SK DOHA

FILIP UDE IZBORIO FINALE SVJETSKOG KUPA U DOHI 'Bila je dosta jaka konkurencija! U finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu'

Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2019. 21:14

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi na konju s hvataljkama zauzevši sedmo mjesto u kvalifikacijama.

Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u žestokoj konkurenciji treće postaje Svjetskog kupa u ovoj godini pronašao je put do finala na drugom natjecanju za redom s ocjenom 14,533.

"Bila je dosta jaka konkurencija danas. Svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku, pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi, pa smo morali čekati tri-četiri sata. Sve u svemu, zadovoljan sam, i u finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu", na kvalifikacije, ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Ude.

NANNING, CHINA - OCTOBER 11:  Filip Ude of Croatia celebrates after his finish in the Men's Pommel Horse  Final on day five of the 45th Artistic Gymnastics World Championships at Guangxi Sports Center Stadium  on October 11, 2014 in Nanning, China.  (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Lintao Zhang/Getty Images / Getty Images

Naš drugi konjaš u Dohi, Robert Seligman, prošlogodišnji viceprvak Europe, kvalifikacije je natjecanje završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466.

"Napravio sam vježbu startne ocjene 5.8, koju sam radio i u Bakuu i za nju sam dobio relativno visoku ocjenu, ali finale je ipak izmaklo za 0,021 bod. Zadovoljan sam jer mi se poslije Bakua srozalo samopouzdanje i uvukla mi se greška na elementu wuguonianu… Sad sam napravio optimalno i u ovih prvih devet gimnastičara sam treći Europljanin, tako da sam spreman za Europsko prvenstvo. Forma je iz dana u dan sve bolja i to me gura prema naprijed. Tempiramo formu za Europsko", osvrnuo se Seligman.

Jedina hrvatska predstavnica u srijedu Tijana Tkalčec svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

"Zadovoljna sam današnjim nastupom, bilo je bolje nego u Bakuu. Ovoga puta sam ušla i u bodove za rang listu, a nadam se da ću za daljnja natjecanja biti spremna s novim skokovima. Barem jednim, ako ne i oba", nakon natjecanja je rekla Tkalčec.

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak, dok će preostali dio hrvatske reprezentacije - Ana Đerek i Tin Srbić, svoj put u finale tražiti sutra u kvalifikacijama partera i grede, odnosno preče.

Linker
19. travanj 2024 13:00